Judecătoriile se aliază și cer revocarea lui Danileț din CSM

danilet
danilet

Valul de proteste împotriva judecătorului Cristian Danileț de la CSM începe să cuprindă judecătoriile din țară. După ce Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanșat, luni, procedura de revocare a lui  Danileț, marti s-au pronunțat  judecatoriile din Buzău, Galați, Huși, Pătârlagele, iar  zilele următoare  urmează să se alieze și mai multe, scrie judecatorul Adrian Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

"Sunt convins că nu există persoană sau instituție implicate care să nu regrete că s-a ajuns aici, însă trebuie să se înțelegă faptul că pentru judecatori politizarea este linia peste care nu se poate trece.", judecătorul Neacșu pe Facebook.

 Judecătoria Galați a decis, marti, în cadrul adunării generale, revocarea din funcția de membru CSM a judecătorului Cristian Danileț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Galați, Gabriela Chihaia, citata de Presa Galați, din totalul celor 29 de judecători care au participat la ședința adunării generale, 20 au votat in favoarea revocării din funcție a lui  Danileț, îndeplinindu-se astfel, cvorumul necesar de două treimi pentru astfel de situații. Restul de 9 voturi au fost împotrivă.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cerarea majorității instanțelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în functie.

 Danileț este membru ales din partea judecătoriilor în CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel