Japonia a testat trenul maglev care atinge 500 km/h- Video și Foto

Japonia a testat cu succes o nouă generație de trenuri, care ating viteza de 500 km/h, trenurile cu levitație magnetică sau maglev. Trenurile vor intra în circulația abia în 2027, iar în 2045 se plănuiește extindere care să lege nordul de sud. 

Trenurile maglev folosesc puterea magnetică pentru a ridica vagoanele. Astfel, nu există un contact cu șina și se creează un câmp magnetic puternic, care determină trenurile să atingă viteze impresionante. Deocamdată, au fost făcute testele preliminare, fiind prezentate și testate primele cinci vagoane, în regiunea Yamanashi, iar testele oficiale vor începe din septembrie, potrivit Telegraph, citat de Daily Mail.

Prima cursă, din 2027, va fi de 250 de kilometri, între Tokyo și Nagoya, al treilea oraș, ca mărime, din Japonia, și va fi parcursă în 40 de minute, față de 90 de minute, cât durează în prezent. Ulterior, în 2045, se plănuiește extinderea până în Osaka. China a fost prima țară care a avut trenuri maglev, din 2004, iar costurile construirii s-au ridicat la 830 milioane de lire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel