Italianul Francesco Bagnaia (Ducati) a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP

Italianul Francesco Bagnaia a câștigat cursa MotoGP din Marea Britanie.

Pilotul italian Francesco Bagnaia (Ducati) a câştigat duminică Marele Premiu al Marii Britanii la MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, pe circuitul de la Silverstone (5,9 km). Bagnaia a fost cronometrat pe cele 20 tururi în 40'10.260, fiind urmat de spaniolul Maverick Vinales (Aprilia, +0.426) şi de australianul Jack Miller (Ducati, +0.614), potrivit Agerpres.

Francezul Fabio Quartararo (Yamaha), liderul la zi în clasamentul piloţilor şi campionul mondial en-titre, a încheiat pe poziţia a 8-a, la +3,819 de învingător, în timp ce francezul Johann Zarco (Ducati-Pramac), care a plecat din pole position, a abandonat în turul 5, după o căzătură.

După 12 etape desfăşurate în Campionatul mondial de MotoGP, în ierarhia generală lider se menţine Quartararo, cu 180 puncte, urmat de spaniolul Aleix Espargaro (Aprilia), cu 158 puncte şi de Bagnaia, cu 131 puncte. Următoarea manşă va avea loc pe 21 august, Marele Premiu al Austriei. 

Marele Premiu al Franței, câștigat tot de un italian

Pilotul italian Enea Bastianini a câştigat Marele Premiu al Franţei la MotoGP, a şaptea etapă a Campionatului Mondial, care a avut loc în mai pe circuitul de la Le Mans, transmite Agerpres.

Bastianini, component al echipei private Gresini Racing, care utilizează motociclete Ducati, a obţinut cu această ocazie a treia sa victorie din 2022 la clasa regină a motociclismului viteză. Italianul a fost cronometrat în 41 min 36 sec 613/1000 la capătul celor 27 de tururi de pistă (113 km), reuşind să-l devanseze cu 2,718 sec pe australianul Jack Miller (Ducati) şi cu 4,182 sec pe spaniolul Aleix Espargaro (Aprilia).

Campionul mondial en titre a terminat pe locul patru



Campionul mondial en titre, francezul Fabio Quartararo (Yamaha) a ocupat poziţia a patra, la 4,288 sec de învingător. Italianul Fancesco Bagnaia (Ducati), care a luat startul din pole position, a abandonat în urma unei căzături, cu câteva tururi înainte de final.

Fabio Quartararo a rămas în fotoliul de lider al clasamentului general din MotoGP în urma cursei din Hexagon, cu un avans de doar patru puncte faţă de Aleix Espargaro, ocupantul locului secund. Enea Bastianini se află pe poziţia a treia, la opt puncte de francez.

La clasa Moto2, victoria în Marele Premiu al Franţei a revenit spaniolului Augusto Fernandez (Kalex), în timp ce cursa de la categoria Moto3 s-a încheiat cu victoria unui alt iberic, Jaume Masia (KTM). Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura pe 29 mai, în Italia, pe circuitul de la Mugello.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel