Iohannis, referendum pe justiție. Avocatul Sergiu Andon: Ce mă neliniștește...

Andon
Andon

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că a luat în calcul organizarea unui referendum pe tema justiției. Avocatul Sergiu Andon a explicat, în direct, la tv,  ce ar putea să obțină un astfel de referendum.

Întrebat ce ar putea să obțină referendumul pe justiție, pe care președintele Klaus Iohannis este decis să îl facă, dacă din punct de vedere juridic ar putea să blocheze vreo ordonanță sau este doar un pas important pentru că urmează alegerile prezidențiale, Sergiu Andon este de părere că doar indirect ar putea bloca ordonanțele pe această temă.

De blocat în mod direct nu poate, dar în mod indirect, da, pentru că am câștigat mania de a ne adresa cu orice prilej Curții Constituționale. A pune într-o balanță referendumul și voința Guvernului sau Parlamentului e de atribuțiile Curții Constituționale. Tema este prea serioasă ca să nu o discutăm direct. Când am aflat știrea inițială, am zis că este un pas înțelept, o revenire la statul de drept, pe simplul motiv că e mai important să meargă lumea la vot decât să iasă în stradă. Dacă tot există o categorie de contestatari ai măsurilor inițiate, decât să iasă pe stradă cu și fără voie, mai bine să se ducă la vot. Ce mă neliniștește, nu știu în ce măsură aparține președintelui sau comentariului făcut, e ideea că analizează cum iese referendumul. Referendumul nu se analizează cum iese, dacă iese cum îți convine. Tema referendumului se analizează  în primul rând dacă este o temă de larg interes cetățenesc și aici nimeni nu se poate îndoi că lumea este foarte preocupată în țară de ordinea de drept., a explicat avocatul Andon în jurnalul de știri, de la România TV.

Vezi și: Sergiu Andon, de Centenar: Prima grijă, la orice schimbare de regim, este schimbarea numelor!

PSD, remaniere. Andon: Mi-e teamă că așa se va întâmpla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel