EXCLUSIV  Sergiu Andon, de Centenar: Prima grijă, la orice schimbare de regim, este schimbarea numelor!

Andon
Andon

Avocatul Sergiu Andon, a explicat, pentru DC News, care este cel mai important lucru care îi lipsește României la 100 de ani de la constituirea României Mari.   

"României îi lipsesc principiile stabile. Trahanache este un personaj tragic. El ajunge la expresia sa celebră, doar pentru că e bătrân și zaharisit și nu reușește să formuleze cum trebuie - "O soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are!" Dar realitatea este aceasta pentru cine vrea să observe istoria. Noi avem un soi de principii. "Fă-te frate cu dracu' până treci puntea", "Las că merge și-așa", "Cine poate oase roade". Dar acestea nu sunt principii pe care să se fondeze o comunitate națională", a declarat avocatul pentru DC News. 

"La noi, principiile sunt făcute să le încalci" 

Sergiu Andon observă că statele dezvoltate sunt recunoscute pentru principiile lor în jurul cărora s-au format și definit ca popor. "Noi nu ne-am găsit un principiu, de exemplu... cum au englezii conservatorismul, inventivitatea sau disciplina ca nemții, spiritul libertății ca francezii, competitivitatea ca americanii, sau chiar jefuirea ca hunii. La hoardele hune, acesta era un principiu non-pozitiv, dar reprezenta o coagulare, o dovadă de stabilitate. Pe când la noi, principiile enumerate anterior sunt pentru descurajarea principialității, adică sunt făcute să le încalci. Nu avem nimic stabil. Nici măcar toponimia. Prima grijă, la orice schimbare de regim, este schimbarea numelor sau a statuilor, a monumentelor. Întotdeauna am dărâmat mai mult decât am clădit. Ne lipsesc aceste principii stabile pe care să se poată clădi o coeziune a comunității românești", a adăugat Andon.         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel