Iohannis, declarații, anunț despre noii miniștri

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă, în contextul în care Guvernul așteaptă răspunsul acestuia pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește noii miniștri propuși pentru Fonduri Europene, Românii de Pretutindeni și Justiție.

Am analizat întreaga situație și această remaniere este un fel de farsă. Nu are de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda românilor. Este cauzată de o răfuială din interiorul PSD-ului. Mi se pare ca această remaniere este neavenită.

Avem cele trei demisii și la un moment dat aceste trei persoane vor pleca, însă cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniștrii sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge mai departe, am avut o discuție telefonică cu doamna prim-ministru și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru niște miniștri interimari până când vor veni cu noi propuneri. Mi-a spus că se va gândi.

Dacă înainte ca eu să semnez vreun decret, Parlamentul va încerca o restructurare, vom vedea dacă vor reuși și o voi trata ca pe o acțiune de a ocoli președintele. Nu iau act de demisiile depuse până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile.

I-am oferit doamnei premier ca atunci când are o propunere, să mă caute. Persoanele nu sunt pregătite, nu au ținuta pentru a ocupa aceste funcții.

Voi avea mâine o întâlnire cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și vom discuta și despre Codurile penale', a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține marți, 23 aprilie a.c., ora 17:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

DCNews va transmite în format live-text declarația președintelui Klaus Iohannis.

Comitetul Executiv Național PSD a luat decizia de a îi propune pe Oana Florea în locul Rovanei Plumb la Fonduri Europene, pe Liviu Tit Brăiloiu, în locul Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, iar ca Eugen Nicolicea să preia conducerea Ministerului Justiției în locul lui Tudorel Toader.

Vezi și: Dăncilă - Iohannis, telefon. Chirieac: Mostră de ridicol. Teamă faţă de Nicolicea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel