Dăncilă - Iohannis, telefon. Chirieac: Mostră de ridicol. Teamă faţă de Nicolicea

Mihai Ciobanu / 23 apr 2019 / 13:30 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis - Dancila
Iohannis - Dancila

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situaţia de astăzi, când premierul Viorica Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a discuta despre modificările în componenţa Guvernului iar preşedintele nu i-a răspus la telefon. 

"Calea normală între Guvern şi Preşedinţie este ca preşedintele să ia act de schimbarea celor trei miniştri şi să-i numească pe ceilalţi trei. Asta e calea normală, nu e nimic spectaculos aici. Că România este profund anormală, da. Cum vă sună ca preşedintele, sunat de primul ministru, să spună: 'dom'le, am treabă, nu pot să vorbesc acum discutăm mai pe seară'? Într-o chestiune foarte importantă, pentru că nu l-a sunat ca să-l întrebe cum o să fie vremea de Paşti... L-a sunat să-l întrebe: 'ne pui miniştrii sau ne ducem în Parlament şi deranjăm pe toată lumea pentru lucrul acesta?' O chestiune absolut normală capătă, la noi, dimensiuni nemaiîntâlnite.

Sunt ca piloţii unui avion. Aţi vrea ca doamna Dăncilă şi domnul Iohannis să fie piloţii avionului în care vă aflaţi? Unul ar spune 'hai să accelerăm' iar celălalt s-ar culca sau ar merge la toaletă. E o nouă mostră de ridicol", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenţie la România TV.

 

"Preşedintele Iohannis nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea"

 

Întrebat dacă o discuţie faţă în faţă între cei doi ar lămuri lucrurile, Bogdan Chirieac a declarat: "Nu există nicio şansă de reuşită. Preşedintele Iohannis are o teamă mare faţă de Eugen Nicolicea că ar putea demantela ce a rămas din statul subteran. Iar preşedintele Iohannis crede în mod greşit că are nevoie de statul subteran pentru a fi reales. Nu! Dânsul dacă făcea ce trebuia nu avea nevoie de nimic, îl votam noi, poporul. Dânsul a ajuns acum să se bazeze numai pe statul subteran şi atunci îi e teamă,  că din această cauză l-a ţinut şi pe Augustin Lazăr până în pânzele albe provocându-şi grave prejudicii de imagine. Pe scurt, preşedintele Iohannis nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea şi se va ajunge în Parlament." 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24