Întreaga conducere a PNL Craiova, demisă

Biroul Politic Municipal al PNL Craiova a fost demis, duminică, în urma unei decizii a Biroului Politic Judeţean Dolj care a fost validată de Delegaţia Permanentă Teritorială a organizaţiei judeţene.

Odată cu această decizie a fost demisă şi Cristina Calangiu, viceprimar al Craiovei, din funcţia de preşedinte al filialei municipale a PNL, aceasta fiind înlocuită de deputatul Ionuţ Stroe care va conduce organizaţia în calitate de preşedinte interimar.

Potrivit preşedintelui PNL Dolj, deputatul Mihai Voicu, motivele acestei decizii sunt legate de aspecte 'organizatorice', cât şi 'politice', întrucât după ieşirea PNL de la guvernare organizaţia PNL Craiova nu a avut niciun fel de poziţie de partid de opoziţie.

'Una dintre măsurile luate, cu o imensă majoritate de voturi, a fost schimbarea echipei de conducere a Organizaţiei Municipale a PNL Craiova. Am avut ca argumente atât chestiuni organizatorice, dar şi argumente politice. Dacă în judeţ, dacă la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, ne-am aşezat ca partid de opoziţie, nu mai există niciun dubiu cu privire la cine sunt adversarii noştri. Din nefericire cu toţii am simţit că nu acelaşi lucru se poate spune şi la nivel organizaţiei municipale. În opinia conducerii PNL Craiova de până astăzi, Craiova are primarul perfect, care nu greşeşte niciodată. Nu am remarcat niciun fel de poziţie publică, de critică a vreunei măsuri luate. Să fie toate măsurile perfecte? Noi credem că nu', a afirmat Mihai Voicu la finalul Delegaţiei Teritoriale.

VEZI ȘI: Bombă în PNL: Unul dintre liderii marcanți a fost exclus

Preşedintele PNL Dolj a spus că odată cu această decizie filiala judeţeană trece oficial în opoziţie totală, inclusiv la nivelul Craiovei.

'Nu am văzut niciun fel de poziţie fermă ca partid de opoziţie la nivelul municipiului Craiova, nu doar în CL, la opinia publică, către cetăţeni. De aceea decizia luată a fost de destituire a acestui birou municipal. În Biroul Judeţean s-a votat secret, cu 40 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere, iar aprobarea Delegaţiei Permanente Teritoriale a venit cu 153 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere. Majoritatea aceasta cred că nu mai lasă loc de comentarii cu privire la voinţa partidului de schimbare pe acest subiect. Este trecerea oficială în opoziţie totală a PNL la nivelul judeţului Dolj, inclusiv în municipiul Craiova', a explicat Mihai Voicu.

Întrebat dacă prin această decizie PNL Dolj nu pierde funcţia de viceprimar al Craiovei, Mihai Voicu a afirmat că prin deţinerea acestei funcţii filiala nu a simţit niciun beneficiu politic şi în consecinţă este o chestiune secundară dacă acest lucru se va întâmpla sau nu.

VEZI ȘI: Demisii în bloc în PNL: 29 de membri au părăsit partidul 

În calitate de preşedinte al PNL Dolj, Mihai Voicu a făcut propunerea, acceptată în unanimitate de Delegaţia Permanentă Teritorială, ca deputatul Ionuţ Stroe să preia interimar conducerea organizaţiei. Ionuţ Stroe a propus Delegaţiei Teritoriale un nou birou interimar, care a fost de asemenea aprobat în unanimitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel