S-a OPRIT depunerea de candidaturi pentru șefia PNL. Nu se mai poate înscrie nimeni

Cîțu vs. Orban, în cursa pentru șefia PNL
Cîțu vs. Orban, în cursa pentru șefia PNL

Al treilea candidat pentru șefia PNL, mult invocat în spațiul public, nu a apărut. În 10 august s-a oprit depunerea de candidaturi și s-a dat, oficial, startul campaniei electorale în PNL. 

Calendarul pentru Congresul PNL din 25 septembrie 2021 arată că în perioada 1 iulie - 10 august au fost organizate conferințele județene de alegeri, ca între 10 august și 25 septembrie să aibă loc perioada de 45 de zile pentru campania pentru congres.

”Între 10 august şi 25 septembrie, este prevăzută o perioadă, conform statutului PNL,  de 45 de zile, pentru campania pentru Congres. Echipele care candidează, candidaţii individuali sau echipele care susţin candidaţii pe bază de moţiuni, vor merge în organizaţiile judeţene, vor susţine moţiunile, urmând ca filialele judeţene să stabilească pe cine susţin” spunea Ludovic Orban. 

Război pentru șefia PNL

Startul campaniei pentru șefia PNL pare a fi un adevărat război, după cum a remarcat și Rareș Bogdan. Coincidență sau nu, astăzi a fost scoasă de la sertar informația bombă despre premierul Florin Cîțu, conform căreia a fost închis două zile în SUA, după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice. 

Nu rata nici știrea: Fapta lui Cîțu din SUA, PENALĂ în România. Intră și sub incidența legii care l-a împiedicat pe Dragnea să fie premier

”Cineva e lipsit de fair-play.” consideră Alina Gorghiu. ”Mi se pare că cineva vrea neapărat să împingă campania internă spre un război total.” a reacționat Rareș Bogdan. Ambii, susținători ai lui Florin Cîțu. 

Ludovic Orban n-ar fi știut, au spus unele surse liberale apropiate de liderul PNL. 

În acest moment, se joacă. USR PLUS decide dacă-l mai susține pe Florin Cîțu, iar discuțiile ar fi intense în tabăra Barna - Cioloș. În plus, Florin Cîțu ar fi la Palatul Cotroceni, într-o întâlnire-fulger cu Klaus Iohannis. 

Vezi și: Surse - Cîţu, chemat de Iohannis la Cotroceni să dea explicaţii. Vâlcu arată motivele pentru care premierul trebuie DEMIS

USR PLUS decide SOARTA lu Cîțu. Ședință de urgență. ”Susținem fără penali în funcții publice”

Rareș Bogdan compară condusul la volan băut cu bătaia din curtea școlii

”Când eram copil, aveam calitatea de a merge la olimpiade, dar, în același timp, ”calitatea” de a mă bate în curtea școlii”. S-ar putea ca, la un moment dat, când voi candida și eu la o poziție mult mai importantă decât cea de europarlamentar, să apară o situație în care am fost pedepsit de dirigintă sau de directorul școlii. Mi se pare că cineva vrea neapărat să împingă campania internă spre un război total. Noi am avut războaie dure cu PSD și cu Liviu Dragnea și n-au apărut astfel de chestiuni. Florin Cîțu nu e ales de noi să fie starețul mănăstirii Plumbuita, nici al mănăstirii Rohia, nu e nici vreun sfânt, nu-l alegem nici pentru poziția de patriarh. E un om ca toți oamenii, cu greșeli. Câți români nu au făcut greșeli?” a reacționat Rareș Bogdan. 

Alina Gorghiu acuză ”încercări de atac”

”Câți nu au făcut greșeala asta în tinerețe? Regretabilă, desigur! Florin Cîțu a explicat onest ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani. Nu e o întâmplare că apare tocmai acum, în preajma Congresului PNL. Cineva e lipsit de fair-play. Un astfel de episod mă face să cred că, până pe 25 septembrie, vor mai urma și alte încercări de atac, din interior, la premier și la membrii echipei care îl susține pe Florin Cîțu. Important este că guvernarea responsabilă funcționează și că, după Congres, PNL va redeveni partidul în care respectul, meritocrația și valorile liberale vor fi respectate.” consideră Alina Gorghiu. 

USR PLUS discută susținerea lui Cîțu

"Noi am militat foarte tare pentru acest principiu de "fără penali în funcţii publice" şi o susţinem în continuare. Dacă nu mă înșel, au mai puţin de 24 de ore aceste apariţii de informaţie în spaţiul public. Va exista, în orizontul apropiat, o următoare şedinţă de coaliţie. Copreşedinţii coaliţiei de guvernare sunt convins că vor discuta această situaţie cât se poate de serioasă" a dezvăluit senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie. 

Pe de altă parte, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat: "Nu cred că este subiect de coaliţie că acum 20 de ani cineva...  ce a făcut. Fiecare îşi asumă ceea ce a făcut. Cred că domnul prim-ministru şi-a asumat acest lucru şi a fost deschis şi sincer, din ceea ce am înţeles, la întrebarea presei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel