Indemnizaţii speciale: Olar (PNL), declaraţii CONTROVERSATE

Olar (PNL), iniţiatorul proiectului privind indemnizaţiile pentru aleşii locali, a declarat că îşi retrage semnătura, dar va vota legea.

Deputatul liberal Corneliu Olar spune că a iniţiat proiectul privind indemnizaţiile pentru limită de vârstă pentru aleşii locali neştiind că Biroul Executiv al PNL nu îl susţine, el precizând că îşi va retrage semnătura de pe acest proiect, dar va vota în favoarea lui.

'Cred că s-a înţeles greşit. Vorbea cineva de pensiile speciale, eu nu am depus un proiect cu pensiile speciale, era vorba de o indemnizaţie de mandat de limită de vârstă. Liga Aleşilor Locali din România a susţinut mult, pe bună dreptate, că ei au nişte pensii foarte mici în momentul în care au limita de vârstă. Eu nu am ştiut de decizia BEx al PNL. Am depus-o înainte de a se decide. Noi, PNL, susţinem anumite pensii speciale la militari, la magistraţi, aşa cum îşi doreşte şi UE. Însă, am depus un proiect în calitate de fost primar, actualmente parlamentar, l-am depus la solicitarea aleşilor locali din România. Dacă ştiam de decizia BEx cred că nu depuneam în forma pe care l-am depus. Însă, să nu se creadă că PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor cele mici. Sunt atâta inechităţi cu privire la pensionari şi cred că atunci când vom iniţia un nou proiect de majorare de pensii vom începe cu pensiile sub 1.000 şi ne vom duce şi la pensiile aleşilor locali', a declarat Corneliu Olar, marţi, la Parlament.

El a spus că a propus, prin acest proiect, o majorare a indemnizaţiei pentru limită de vârstă pentru aleşii locali în jur de 400 lei pe mandat, fiind vorba de cel mult trei mandate. Deci, pentru trei mandate propunerea ar fi o indemnizaţie de aproximativ 1.300 lei, după cum a susţinut Olar.

Deputatul a anunţat că îşi va retrage semnătura de pe acest proiect, dar că îl va vota

'Eu îl retrag. Şi PNL, toţi cei care am semnat, îl retragem şi voi reveni cu un nou proiect, când vom băga toţi pensionarii cu pensii mici în care vom încadra şi aleşii locali. Nu cred că este o gafă şi calitatea pe care o am, şi ţinuta, şi demnitatea pe care o am de fost primar, solidar cu toţi primarii din România. (...) Eu cred că nu se vor supăra primarii pentru că iniţiativa îşi reia cursul, nu este retrasă în totalitate. Noi, PNL, ne-am retras, ne-am retras semnătura cei care eram trei - patru din PNL. Eu îmi retrag numai semnătura mea, procedura rămâne în curs, proiectul rămâne în Parlament. Sunt iniţiatorul proiectului, am apelat la toţi foştii primari care sunt acum în Parlament. Retrag semnătura pentru că BEx a decis, nu cedez la presiuni. Eu, ca persoană, voi vota proiectul, ca deputat am dreptul la o opţiune. Chiar dacă contravine (deciziei conducerii PNL - n.r.), nu mă lasă sufletul să fiu împotriva aleşilor locali', a afirmat Olar.

[citeste si]

Partidul Naţional Liberal nu susţine propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru aleşii locali, iar liberalilor care au depus proiectul li s-a cerut retragerea semnăturilor, a declarat, marţi, vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel