”În țara mea, românii sunt țigani”. Decizia UEFA după ce Okan Buruk a spus asta în cearta cu Sebastian Colțescu

UEFA a decis că Sebastian Colțescu nu a făcut o afirmație rasistă când a spus ”ăla negru”. Dar ce a decis cu privire la ”În țara mea, românii sunt țigani”, afirmație făcută în același conflict?

În timpul altercației dintre Sebastian Colțescu și Pierre Webo, s-a auzit ”În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc 'țigani'”. Ulterior, s-a stabilit că afirmația a fost făcută de Okan Buruk (47 de ani), antrenorul principal al formației din Istanbul.

UEFA l-a absolvit și pe Okan Buruk, pe motiv că vorbele sale reprezintă ”o opinie sau o sugestie către arbitrul de rezervă, pentru că termenii folosiţi de acesta puteau fi evitaţi”, conform DigiSport.  ”În consecinţă, nu se vor lua măsuri disciplinare împotriva domnului Buruk”, se arată în raportul întocmit de forul european.

După acel episod, Okan Buruk declara: ”UEFA a făcut un lucru bun, oferind posibilitatea să disputăm acest meci a doua zi. Webo a fost trist. Toată echipa l-a susţinut, toţi am fost alături de el. Dar altcineva trebuia să se simtă prost, persoana care a rostit acele cuvinte. El este vinovatul. I-a spus un cuvânt inacceptabil lui Pierre Achille Webo Am arătat că suntem împreună. Trebuie să arătăm că putem trăi toţi împreună, iar omenia este cel mai important lucru. Nu există nicio problemă între Turcia şi România. Este vina unei persoane, nu a unei ţări întregi”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel