Imagini uluitoare ale spaţiului realizate de un astronom amator ucrainean - GALERIE FOTO

Un astronom ucrainean amator a realizat câteva fotografii uimitoare ale unor galaxii aflate la mii de ani lumină depărtare folosind doar un aparat de fotografiat şi un telescop construit de el.

Printre imaginile realizate de astronomul amator ucrainian Georgiy Suturin se numără nebuloasa Orion şi nebuloasa Rosette - un obiect atât de mare încât ar fi nevoie de 130 de ani de călătorie cu viteza luminii pentru a-l parcurge de la un capăt la celălalt, scrie dailymail.co.uk.

"Am fost pasionat de astronomie încă din copilărie. Am început să construiesc telescoape cu un prieten. Le făceam din ochelari obişnuiţi, inserând lentilele în tuburi din carton tare. Aşa am descoperit că puteam face fotografii planetei Venus. Am păstrat o imagine a planetei sub pernă câţiva ani", a declarat Georgiy Suturin.

"Am cumpărat un telescop mic şi ne-am uitat împreună la Lună. Atunci am început să adun echipamentul de care aveam nevoie pentru a face fotografii unor obiecte mai îndepărtate, care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Am cumpărat o mulţime de lucruri şi am cheltuit mii de lire, însă când văd rezultatul ştiu că a meritat", spune astronomul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel