,,I’m not famous, but I’m Aromanian”, primul film aromân, din toamnă, în cinematografe

Badoiu Raluca / 24 iul 2013 / 17:02 Salveaza PDF Comentarii
1013184_10200910451737195_696728506_n
1013184_10200910451737195_696728506_n
 Primul lungmetraj în aromână, ,,Nu sunt faimos, dar sunt aromân” (”Nu hiu faimos ama hiu armân”), va ajunge în cinematografe în această toamnă.
  Regizorul Toma Enache, cunoscut pentru succesele sale teatrale, debutează în film cu ideea că a fost ,,datoria sa morală” să realizeze această peliculă. Titlul filmului, ,, I’m not famous , but I’m Aromanian “ , conţine ambiţia aromânilor de a rămâne în istorie, aşa cum au făcut-o de-a lungul timpului, păstrându-şi cu străşnicie tradiţiile.
”Sper din tot sufletul ca publicul să vină în număr mare la această premieră, unică în istoria cinematografiei. Un film artistic vorbit în aromână, o limbă veche de peste 2000 de ani. Filmul este subtitrat în limba română şi are la bază o poveste de dragoste între regizorul Toni Caramuşat şi o fată misterioasă, numită Armânamea. Vorbim despre o dramă romantică”, a declarat regizorul.
S-a filmat în România, dar și în Los Angeles, pe Walk of Fame şi la Kodak Theatre, în Macedonia, Grecia, Albania şi România, în Constanţa, Bucureşti şi Peştera Ponicova. Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin al lui Toni Caramusat, de Toma Enache.
Filmul spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlnește cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează. Dacă o va găsi Toni pe Armâneamea şi va reuşi într-un final să salveze istoria neamului, veţi afla la premiera filmului ce va avea loc în toamna acestui an.
Mesajul filmului: Adevărul unește oameni și destine, indiferent de împrejurări și timp.
  VEZI AICI TRAILER-ul FILMULUI.


loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.de2