Ilan Laufer, la FOX Business: Suntem aripa estică a NATO și UE

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a fost invitat  la postul american de televiziune FOX Business, unde a abordat  relațiile cu președintele Donald Trump, dar  și acordurile economice dintre România și SUA.

"România este cel mai pro-american stat din UE. Suntem primii care implementăm ceea ce a spus Donald Trump privind alocarea a 2% din PIB pentru Apărare. Acești bani vor merge pentru dotări noi și am cumpărat sisteme de rachete Patriot pentru apărare. Pentru noi a fost o prioritate să lucrăm cu companiile americane. Afacerea este în valoare de 4 miliarde de dolari. A fost făcută deja o plată, urmează încă una până la sfârșitul anului. Suntem aripa estică a NATO și UE, trebuie să securizăm granițele" a spus Ilan Laufer.

[citeste si]

Ministrul a vorbit și despre viitorul relațiilor economice dintre România și SUA.

"Pentru mine a fost o prioritate extinderea parteneriatului strategic cu SUA. Toți vor ca acest parteneriat să se extindă și la nivel economic. În acest an am avut prima investiție de 100 de milioane de dolari a unei companii românești în SUA, exporturile SUA către România au crescut în acest an cu 3%. Schimburile bilaterale vor ajunge la 3 miliarde de dolari" a mai spus Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel