Iga Swiatek, în semifinalele turneului WTA 500 Stuttgart. A stabilit un record important după victoria în fața britanicei Emma Răducanu

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iga Swiatek, campioană eb-titre, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 Stuttgart. Liderul mondial a bifat un record pe care îl deține americanca Serena Williams.

Iga Swiatek, liderul mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a trecut în două seturi de britanica Emma Răducanu, locul 303 WTA, scor 7-6 (2), 6-3.

Poloneza a început meciul cu un game pierdut, însă pe parcursul jocului și-a arătat valoarea și a mers ”cap la cap” până la 6-6, impunându-se tie-break-ul primului act.

Setul secund a fost mult mai ușor pentru Swiatek, cu două break-uri pentru jucătoarea cu origini românești, liderul a condus cu 2-0, 3-2, iar de la 4-3, Răducanu (fostă campioană de Grand Slam, la US Open 2021) nu a mai luat niciun game.

În semifinala turneului din Germania, Iga Swiatek se va confrunta cu Elena Rîbakina, cea de-a patra favorită a competiției.

”Borne” pentru Iga Swiatek

Cu victoria de vineri, Iga Swiatek a devenit a treia jucătoare din Era Open care a câștigat primele 10 meciuri la Filderstadt/Stuttgart, după Tracy Austin și Maria Sharapova, potrivit OptaAce.

Totodată, Iga Swiatek este a doua jucătoare de după anul 2000, care a câștigat 11 partide consecutive împotriva unei foste campioane de Grand Slam, fără să cedeze vreun set, după americanca Serena Williams, care a reușit acest lucru la Wimbledon 2010 și US Open 2012.

Pentru poloneză, semifinala de la Stuttgart este a patra semifinală din acest an, respectiv a treia consecutivă în turneul din Germania, unde este campioana en-titre.

Astfel, poloneza are un record impresionant în meciurile disputate pe zgură, cu 65 de victorii și 9 înfrângeri.

Gabriela Ruse, oprire în sferturile de finală la WTA 250 Rouen

Românca Gabriela Ruse (locul 162 WTA)  a fost învinsă de Caroline Garcia (locul 23 WTA), cu 6-3, 6-4, în sferturile de finală ae turneului WTA 250 Rouen, dotat cu premii totale de 232.244 de euro.

Ruse, venită din calificări, a cedat în fața franțuzoaicei după 89 de minute, într-un meci în care a avut opt șanse de break, dar nu a fructificat niciuna.

Aceasta a fost a doua confruntare între cele două jucătoare, după cea din sferturile de finală de la Nottingham, în 2019, când Garcia s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 7-6 (3), 6-1, scrie Agerpres.

Ruse s-a ales pentru participare cu un cec de 5.750 de euro și 72 de puncte WTA, iar în clasamentul Live WTA a urcat până pe poziția 152.

Citește și: Simona Halep, derogare pentru participarea la JO Paris 2024. Darren Cahill i-a semnat scrisoarea de susținere

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel