Hossu nu crede în majorarea salariilor cu mai mult de 10%, în 2011

Preşedintele Confederaţiei Naţional Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că în 2011 salariile nu vor putea fi majorate cu mai mult de zece procente.

Hossu a precizat că dacă din sistemul bugetar vor fi date afară între 70.000 şi 80.000 de persoane, calculat la numărul de posturi, înseamnă o reducere de opt la sută, la care se adaugă alte două procente prin reducerea posturilor bugetate, dar neocupate.

"De la 47 de miliarde de lei, cât a fost în 2010 fondul de salarii, se scade la 39 de miliarde pentru 2011, ceea ce înseamnă o reducere de 15 - 20 la sută. În aceste condiţii nu există posibilitatea ca salariile să crească anul viitor cu mai mult de 10 la sută", a explicat liderul "Cartel Alfa". Hossu a precizat că o eventuală majorarea ar fi rezultatul restructurărilor, nu al aplicării Legii unitare de salarizare.

Liderul sindical a afirmat că probabil va exista o creştere substanţială a salariilor mici, acest lucru urmând să se întâmple datorită faptului că Legea salarizării vizează reducerea diferenţelor dintre salarii dar şi pentru că salariul minim pe economie ar trebui să fie majorat cu 17 - 18 la sută, la cel puţin 700 de lei.

"Un pronostic pentru anul 2011 ar fi că cei care au peste salariul mediu pe economie vor avea salariile îngheţate, iar cei care au salariul minim pe economie vor avea salariile crescute în structură", a mai spus el

Salariile bugetarilor nu vor reveni, de la 1 ianuarie 2011, la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci vor fi reglementate prin noua grilă a Legii salarizării unitare, care va prevede o creştere medie de 10%, condiţionată de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, rezultă din declaraţiile de miercuri ale premierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel