Guvernul Grindeanu. Merkel, răspuns la întrebarea despre criza PSD din România

În cadrul declarației de presă susținută alături de Klaus Iohannis, Angela Merkel a fost întrebată cum vede criza politică din România.

"Nu mă pronunț în privința crizei de la București. Dorim să fie întărită democrația, dar acestea sunt probleme interne ale României", a spus Angela Merkel.  

Apoi, Klaus Iohannis a zis: "În ce privește criza politică de acasă în mod natural doamna cancelar nu dorește să exprime o opinie, dar am avut o discuție și am transmis mesajul că e o criză în interiorul coaliției de guvernare, dar România e o țară stabilă și am comunicat celor implicați să găsească soluții urgente ceea ce se va și întâmpla".

"Avem o criză politică internă pe care acasă am definit-o ca fiind o criză în cadrul coaliției de guvernământ sau a partidului de guvernământ. Politica externă a României nu va fi influențată în niciun fel de această criză. Toți politicienii români, indiferent de culoarea politică, sunt de aceeași părere cu mine și anume că avem nevoie de o politică externă și europeană solidă, rațională", a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis efectuează în perioada 19-21 iunie o vizită în Germania. Vizita în Germania are loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea și parteneriatul în Europa dintre România și Germania, precum și 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel