Întâlnire Iohannis-Merkel. Cozmin Gușă: Iohannis, privit cu mai mult respect de Merkel

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, într-o intervenţie telefonică în direct la Realitatea TV, întrevederea dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cancelarul german, Angela Merkel.

"Ce am observat însă la nivelul întâlnirii este o schimbare netă de atitudine din partea doamnei Merkel, îl priveşte cu mult mai mult respect pe Klaus Iohannis, asta este evident, discută altfel abordările de politică externă referitoare la relaţionarea în interiorul Uniunii Europene şi asta se întâmplă dintr-un singur motiv: Klaus Iohannis a început de ceva vreme să devină acel preşedinte pe care cei care l-au votat la finalul lui 2014 şi-l doreau. Adică, Klaus Iohannis, un bun vorbitor de mai multe limbi străine, după cum a demonstrat şi la Washington, dar şi acum în Germania, preşedintele unei ţări cu un potenţial geopolitic extraordinar de important în aceste vremuri de război instalat, pune probleme, propune soluţii, discută la cel mai înalt nivel într-un plan paritar, sigur conform potenţialului nostru şi al nevoilor şi a partenerului transatlantic şi mă refer aici la SUA, fie a nevoilor liderului Uniunii Europene, care este Germania. Această schimbare pe care Klaus Iohannis a implementat-o în ultima perioadă este de bun augur şi deschide nişte perspective, în sfârşit, constructive pentru România în planul politicii externe, care perspective pozitive se pot transforma în beneficii economice din acest moment.  ", a subliniat consultantul politic. 

"Klaus Iohannis a apărut în această discuţie, fiind acceptat de Angela Merkel ca un interlocutor privilegiat al SUA", susţine consultantul politic, care apreciază că acest lucru este un mare câştig pentru noi, "pentru că în sfârşit proamericanismul nostru şi lucrurile, sacrificiile pe care le-am făcut pentru acest parteneriat, pot să fie implementabile într-o anumită atitudine care aduce foloase partenerilor noştri.". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel