Grecia, alertă de călătorie. MAE, avertisment

Bogdan Bolojan / 02 noi 2017 / 11:39

 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că marinarii din porturile Corfu şi Igoumenitsa sunt în grevă pentru ziua de joi, fapt pentru care navele vor rămâne ancorate. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă, arată un comunicat al MAE transmis AGERPRES. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]