Globurile de Aur şi-au desemnat câştigătorii. Colin Firth şi Natalie Portman, cei mai buni actori - GALERIE FOTO

Cea de-a 68-a editie a Globurilor de Aur a deschis sezonul de premii importante care va continua pe 27 februarie, odată cu decernarea premiilor Oscar.

Marele câştigător a fost The Social Network, care din şase nominalizări  a primit patru Globuri pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (David Fincher), cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin) şi cea mai bună coloană sonoră (Trent Reznor). În mod surprinzător, Inception, un alt favorit al premiilor, nu s-a ales cu nici o distincţie din partea Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood.

Vezi şi: Globurile de Aur 2011 în imagini – vezi ce au purtat vedetele pe covorul roşu

Cei mai buni actori principali  la categoria dramă au fost numiţi Colin Firth, pentru rolul din ”The Kings Speech”, şi Natalie Portman, pentru magnifica interpretare din ”Black Swan”.

Annette Bening şi Paul Giamatti au câştigat premiile celor mai buni actori principali într-o comedie. Globurile de Aur pentru rolurile secundare într-o dramă au fost adjudecate de The Fighter, prin Melissa Leo şi Christian Bale.

Premiul pentru cea mai bună animaţie a revenit Toy Story 3, în timp ce la categoria Film străin, producţia A Better World, din Danemarca, a lipsit românii de bucuria unui Glob de Aur. Filmul lui Radu Mihăileanu, Concertul, a avut concurenţi puternici (Biutiful, The Edge), iar nominalizarea sa este o recunoaştere a meritului regizorului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel