Geoană, posibil candidat la prezidențiale. Ciolacu: Din ce am văzut în sondaje, nici nu mai are rost să facem alegeri. Sunt câștigate de el

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Premierul Marcel Ciolacu, aflat și în funcția de lider PSD, a făcut o serie de comentarii despre posibilitatea unei candidaturi a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă își dorește un social-democrat cu carnet sau unul în spirit la alegerile prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu a răspuns - „în spirit”.

Apoi, când discuția a ajuns punctual la posibilul anunț de candidatură al lui Mircea Geoană, premierul a declarat, la Europa FM:

„Foarte bine, să candideze. Din ce am văzut în sondaje, părerea mea e că nici nu mai are rost să facem alegeri. Sunt câștigate de domnul Geoană. Părerea mea e că nu mai are rost să le mai facem la asemenea cifre. Am o reținere față de președinții Partidului Social-Democrat, care atunci când s-au supărat pe partid și-au făcut alte formațiuni. Majoritatea președinților PSD au fost dați afară, eu sper să nu fiu exclus și, cu certitudine, nu o să-mi fac nici partid.

Cred că e mult prea prematură discuția, din câte știu eu domnul Geoană este secretar general adjunct la NATO, încă are o misiune de îndeplinit. Înțeleg intențiile domniei sale, nu am nici-o problemă, partidul va decide la momentul respectiv. Aș vedea totuși un om mai de stânga, mult mai aplicat și încă în vâltoarea realității din România. Nu cred în ciorbe reîncălzite”.

Cum arată sondajele?

Un sondaj realizat de INSCOP, publicat la începutul lunii, arată că Mircea Geoană, candidat independent, se menţine pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, urmat de Marcel Ciolacu, posibil candidal al unei alianțe PSD-PNL.

Potrivit sondajului, Geoană este creditat cu 27,7% din intenţiile de vot ale celor care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur la vot. Pe locul al doilea se află Marcel Ciolacu, cu 21,8%, urmat de George Simion, cu 18,9%. Elena Lasconi este pe locul al patrulea, cu 12,1%, urmată de Diana Şoşoacă, cu 10,5%. Dacian Cioloş este creditat cu 4,3%, iar Kelemen Hunor cu 3,1%.

Sondajul arată că 52% dintre alegătorii PSD l-ar vota pe Marcel Ciolacu, în timp ce o treime (33,5%) ar opta pentru Mircea Geoană. George Simion ar fi votat de doar 5,6% dintre alegătorii PSD.

La rândul lor, 33,5% dintre alegătorii PNL l-ar vota pe Mircea Geoană, în timp ce 24,1% l-ar alege pe Marcel Ciolacu.

În rândul electoratului USR, Elena Lasconi este creditată cu 17,9% din intenţiile de vot, în timp ce Cătălin Drulă este pe locul al doilea, cu 10,5%.

67.2% dintre alegătorii AUR ar vota cu George Simion pentru funcţia de preşedinte al României, 13.9% cu Diana Şoşoacă (SOS), iar 9% cu Mircea Geoană (independent). Sub 5% dintre votanţii AUR ar opta pentru Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL), Elena Lasconi (USR), Dacian Cioloş (REPER) sau Kelemen Hunor (UDMR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel