Gătitul acasă, în izolare. Bilic: E mai important CINE e în jurul mesei, decât CE e pe masă!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic
Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a vorbit despre unul dintre avantajele statului în casă, în aceasta perioadă tulbure, și anume: gătitul. Ce spune medicul nutriționist despre acest aspect și cum vă îmbuntățește viața. Nu e vorba doar de mâncatul mai sănătos.

"Dacă tot stăm acasă, gătim acasă și mâncăm tot acasă. A circulat pe internet un filmuleț al publicației The Sun, care era extrem de amuzant prin dramatismul lui: o fetiță de 4-5 anișori plângea cu sughițuri la auzul veștii că toate restaurantele și fast-food-urile ei preferate, erau închise. Năucitor era că mama își exprima părerea de rău în legatură cu faptul că fetița trebuia să mănânce ceea ce gătea ea acasă, lucru care o făcea pe cea mică să plângă și mai tare", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

"Un mare beneficiu"

"Poate că nu ne-am gândit la acest aspect apărut ca urmare a izolării la domiciliu, însă eu cred că e un mare beneficiu. Faptul că stăm acasă ne poate "împrieteni" cu gătitul, avem dintr-o dată timp și disponibilitate pentru activități pe care înainte le pierdeam din vedere. Orice preparat gătit în casă este mai echilibrat decât produsele ambalate sau semipreparate, măcar datorită faptului că are o cantitate de grăsime/zahăr/sare mult mai mică. Apoi ai avantajul că știi ce ai pus în oală/cratiță și pornind de la ingrediente simple nu poate rezulta decât o mâncare sănătoasă", a mai scris nutriíonistul.

"Dincolo de gătit, pregătirea și servirea mesei împreună cu familia nu face decât să aducă o normalitate în comportamentul alimentar și în percepția mâncării. Oralitatea noastră are nevoie să fie satisfăcută și nu doar mâncatul/mestecatul face asta, ci și vorbitul. Deci a lua masa împreună cu ceilalți este un avantaj, conversația ne ajută să mâncăm mai puțin și să ne săturăm mai repede.

"E mai important CINE e în jurul mesei"

Nu știu câți dintre copiii erau obișnuiți să ia masa împreună cu părinții lor, însă știu cu siguranță că acum nu mai există nicio scuză pentru ca asta să nu se întâmple. Mâncați împreună cu copiii voștri, vorbiți cu ei, încercați să-i cunoașteți, acordați-le atenție și înțelegere. În orice lucru rău există și o parte bună... Poate că a fost nevoie de un virus ca să stăm cu toții împreună la masă. Uitați de produsele ambalate ronțăite în fața unui ecran și profitați de prezența celorlalți, e mai important CINE e în jurul mesei, decât CE e pe masă!", a scris Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel