Fostul preşedinte Joseph Blatter, acţiune împotriva FIFA

Sepp Blatter
Sepp Blatter

Fostul preşedinte Joseph Blatter plănuieşte o acţiune legală împotriva FIFA.

Elveţianul Joseph Blatter, preşedinte al FIFA între 1998 şi 2015, intenţionează să deschidă o acţiune legală împotriva forului internaţional al fotbalului în tentativa de a-şi reabilita numele, relatează Reuters.

Blatter, 81 ani, este suspendat pentru 6 ani din fotbal pentru încălcarea codului etic. După ce a demisionat în 2015, imediat după un val de arestări din vârful conducerii FIFA, Blatter a fost suspendat din fotbal pentru 8 ani, din cauza plăţii sumei de 2 milioane euro lui Michel Platini, pe atunci preşedinte UEFA, pentru servicii de consultanţă în 2011.

Comisia de apel a FIFA i-a redus apoi suspendarea la 6 ani în 2016. Nu am deschis încă nicio acţiune legală. Dorinţa mea est să văd considerentele care au stat la baza deciziei Comisiei de Etică al FIFA, probele care le-am primit în legătură cu suspendarea mea. Studiem acest caz şi vom vedea cum se va dezvolta, a declarat Blatter, care în decembrie 2016 a pierdut la TAS apelul pentru ridicarea suspendării sale.

[citeste si]

Blatter a respins mereu orice ilegalitate şi a comparat Comisia de Etică cu o inchiziţie. În 2015, procurorii elveţieni au deschis mai multe anchete pentru gestiune frauduloasă şi deturnare de fonduri, dar în final nu i-au adus nicio acuzaţie lui Blatter. Fostul preşedinte FIFA a confirmat că va asista la turneul final al CM 2018, graţie unei invitaţii personale transmisă de preşedintele Rusiei Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel