Formula 1. Modificări pentru bolizi

Formula 1
Formula 1

Echipele din ”Marele Circ” vor avea voie să încarce mai mult combustibil în mașini, ceea ce le va permite să își folosească motoarele la maximum.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunțat câteva modificări pentru sezonul viitor al Formulei 1, precum şi propunerile sale de motorizare a monoposturilor începând cu anul 2021. Deciziile au fost luate la o reuniune a Grupului strategic şi al Comisiei pentru Formula 1, în prezenţa lui Jean Todt, preşedintele FIA, şi a lui Chase Carey, proprietarul F1. Printre modificările anunţate pentru anul 2019 se numără o creştere a limitei de combustibil la bord, de la 105 kg la 110 kg, "pentru a folosi motorul la putere maximă în orice moment", se arată într-un comunicat al FIA, preluat de Agerpres. Echipele sunt în prezent reticente în a folosi motoarele la maxim, deoarece pot folosi doar trei pe sezon, sub ameninţarea unor sancţiuni.

[citeste si]

Nu va mai conta greutatea piloților

Altă modificare importantă privește greutatea piloților. Aceasta va fi disociată de cea a maşinilor, pentru a nu penaliza pe nedrept pe cei mai grei dintre ei, lucru pe care Comisia F1 îl aprobase din ianuarie. De asemenea, utilizarea mănuşilor biometrice, folosită deja în acest an pentru a măsura semnele lor vitale, va deveni obligatorie. 
Sunt discuții și cu privire la aerodinamica bolizilor din ”Marele Circ”, scopul fiind de a facilita depăşirea, care a devenit prea rară în ultimele sezoane, și de a crește spectaculozitatea curselor de F1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel