PROTESTE după explozia din Portul Beirut, sfârșite cu PATRU MORȚI. S-a tras în protestatari de pe acoperișuri, cu lunetiști

Captură video - Twitter - Middle East Live
Captură video - Twitter - Middle East Live

În capitala Libanului este haos, un protest din oraș degenerând în scene de război civil.

Cel puțin patru persoane au murit, după ce un protest din Beirut a degenerat și s-au auzit focuri de armă venite din clădirile din apropierea locului manifestațiilor. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta la adresa unui judecător care instrumentează cazul exploziei din Portul Beirut, din luna august 2020. 

Conform unui medic citat de CNN, care a dorit să rămână anonim, camera de gardă a unui spital din oraș a primit 9 persoane grav rănite și o altă persoană care a decedat ulterior. În total, 20 de persoane au fost rănite. 

S-a tras în mulțime - lunetiști pe acoperișuri

Sute de susținători ai Hezbollah, organizație finanțată de Iran, și alți militanți ai formațiunilor șiite au mărșăluit pe străzi spre Palatul Justiției din Beirut, când s-au auzit primele focuri de armă. Nu se știe de unde s-a tras către mulțime, la acel moment protestatarii și jurnaliștii fugind pentru a scăpa cu viață. Există informații conform cărora mai mulți lunetiști au început să tragă de pe acoperișurile clădirilor din jur și grenade au fost aruncate pe străzi. 

Se pare că totul a început într-o intersecție a orașului care desparte două cartiere, unul aparținând creștinilor și un altul al musulmanilor șiiți. 

Conform postărilor făcute de localnici, familiile au început să își părăsească casele, plecând spre suburbii și în afara orașului. Elevii se ascund sub bănci la școală, iar familiile care au rămas se refugiază în cele mai sigure spații ale caselor lor. 

Vezi primele imagini din Beirut:

Copii ascunzându-se sub bănci și acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel