Flashmob Piața Victoriei, duminică: Mămicile, contra "fanteziei fiscale" a PSD

Foto: Alexandru Socol / Corupția ucide
Foto: Alexandru Socol / Corupția ucide

Aproape 60-70 de persoane s-au adunat, duminică, în faţa Guvernului pentru a protesta cu fluturaşi de salarii şi cartonaşe roşii.

Flashmobul a început la ora 12:00, în urma unei mobilizări ce a pornit pe Facebook, Printre protestatari se numără mai mulți salariați din domeniul IT, mame cu copii de maximum 4 ani, dar şi viitoare mămici.

Manifestaţia are loc în contextul în care "Guvernul a dat o ordonanţă de modificare a prevederilor din Revoluţia fiscală care a avut printre efecte şi scăderea semnificativă a indemnizaţiilor persoanelor aflate în concediu medical sau de creştere a copilului. 

Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi în IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical." se arată pe pagina de facebook Corupţia ucide.

"Ia cu tine un cartonaş roşu, hai să-i penalizăm! Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part-time şi a celor angajaţi în IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc.", a fost mesajul de mobilizare de pe pagina de Facebook a evenimentului.

[citeste si]

Motivaţia organizatorilor de pe reţeaua de socializare este modul în care sunt afectate indemnizaţiile şi oferă un exemplu concret în acest sens:

"Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel