Stenograme DNA. Crin Antonescu, șantajat. Pieleanu: Principala amenințare era...

Potrivit unor stenograme, Crin Antonescu ar fi fost șantajat să nu candideze la alegerile din 2014.

Informația apare în niște stenograme care există la DNA, o discuție telefonică a omului de afaceri Florian Walter cu procurorul Mihaiela Iorga Moraru, informează Antena 3.

Crin Antonescu a negat această informație. El a spus că nu este șantajabil, că nu s-a retras și că decizia de a nu candida la alegerile prezidențiale din 2014 a venit după o consultare internă în sânul PNL, atunci când a fost preferat actualul președinte Klaus Iohannis.

Contactat de Antena 3, sociologul Marius Pieleanu a declarat că nu crede în varianta șantajului, Crin Antonescu fiind un politician orgolios și cu principii.

„La vremea respectivă, e bine să rememorăm evenimentele, Crin Antonescu era cea mai mare amenințare la adresa puterii reprezentată la vârf de Traian Băsescu care era încă președinte.

Crin Antonescu și-a dorit foarte mult o dreaptă puternică. Și-a dorit să intre în competiție de la egal la egal cu PSD. Poate că în acest sens Crin Antonescu a făcut unele greșeli, dar dacă cineva își închipuie că principala amenințare la adresa lui Crin Antonescu erau elemente de șantaj, se înșeală. Principala amenințare era partidul aflat în alianță cu PNL-ul, adică PSD care întotdeauna, și persistă în această chestiune, își dorește să aibă propriul candidat la președinție. Cu rezultatele care au fost văzute”, a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.

[citeste si]

Totodată, sociologul a propus un exercițiu de imaginație și s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat azi cu PSD, dacă Crin Antonescu ar fi rămas președintele PNL și principala voce în Parlament, concluzionând că situația ar fi fost mult mai grea pentru PSD.

„Nu cred că elemente de tip șantaj au stat la baza retragerii sale. Crin Antonescu e un tip orgolios, un tip cu principii”, a concluzionat Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel