MAME, PROTESTE Piața Victoriei. Mircea Badea: Mă ORIPILEAZĂ

Mircea Badea
Mircea Badea

Mircea Badea a vorbit, în emisiunea ”În Gura Presei”, de la Antena 3, despre protestul mamelor din Piața Victoriei. 

”Înțeleg că, la un moment dat, în Piața Victoriei, au protestat- că acum protestează toată lumea în Piața Victoriei, ceea ce e foarte bine- mamele. Mamele au protestat. Te așteptai la 200.000 de mame, că sunt multe mame. Erau vreu 20.

”În vremea lui Băsescu vă schilodeau”

Mamele au protestat în Piața Victoriei. `Ne-au scăzut indemnizațiile, ne furați viitorul`spun mamele. Toți se simt furați. (...) Să fim bine înțeleși: noi- nu spun o noutate, am spus-o și pe vremea lui Băsescu când erau probleme, dar atunci nu protesta nimeni, că atunci vă băteau jandarmii de vă căcau, acum e un protest de omenie, pe vremea lui Băsescu vă schilodeau, atunci nu ieșeați din case, dragi hashtagiști și mămicuțe indignate, că vă băteau de vă crăcănau, acum, fiind jandarmul de catifea, e mai bine, sigur, să fie jandarmul de catifea. Noi trebuie să decidem ce fel de țară suntem, sigur, noi nu suntem o țară, suntem o colonie. (...)

”Agresivitatea nu-mi place deloc”

Sigur că țara noastră trebuie să decidă: noi, țara, statul, vrem să sprijinim natalitatea? Dacă vrem s-o sprijinim, sigur că trebuie ca statul să ia niște măsuri ca părinții să fie sprijiniți de către stat, adică să fie o politică de stat de sprijinire a părinților, mai ales a mamelor. Eu sunt pentru asta. Să dăm indemnizație la mame? Da, să le dăm. Ceea ce însă mă oripilează este cum pun problema duduile de la protest. Ele nu pun problema cum am pus-o eu: dom`ne, stați puțin, statul mai sprijină natalitatea, mai interesează pe români să mai existe și peste 20-30 de ani și să nu dispară pe cale naturală? Deci un discurs de om. `Ne furați viitorul!`. Ei, agresivitatea asta mie nu-mi place deloc.

Carmen Brumă, niciun ban de la stat

Eu nu sunt mamă, dar cunosc o mamă, a copilului meu, care nu a luat nici măcar un leu de la statul român. Eu având în bula mea un exemplu cotidian, nu a luat un leu de la stat. Putea să ia? Mulți bani putea să ia. Bă, un leu n-a luat. Atunci, văzând eu cum pun problema, în mod agresiv și cu furatul, una-două, cu furatul în gură, ei, dacă ești cu furatul în gură, ia fii atentă aici, măi mămico: dacă ai acest discurs agresiv, noi putem avea senzația că ai făcut un copil pe care trebuie să ți-l crească statul, ori tu n-ai făcut un copil pe care să ți-l crească statul, ci un copil pe care trebuie să-l crești tu.

”Copil ca să-l crească statul?”

Decizia de a face un copil e unul egoist, cine spune altceva e doar prost, tu decizi să faci un copil, nu-l întrebi pe el. Nu mi-a spus statul să fac un copil, eu cu maică-sa am decis, nu am făcut copilul pentru patrie. Decizia rațională e să faci un copil când ești în stare să faci un copil. Discursul `Ne furați viitorul`... Tu ai făcut un copil ca să ți-l crească statul?” a spus Mircea Badea, în emisiunea de marți seară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel