Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

8 frumusetea costumelor populare
8 frumusetea costumelor populare

Sărbătoarea, instituită de UNESCO, adună profesioniști și amatori, deopotrivă, peste tot în lume.

Peste o mie de persoane sunt aşteptate, joi seara, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru un flash-mob de dans popular, organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Dansului. 
Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, către Agerpres, de Ansamblul Baladele Deltei, acţiunea va începe la ora 18,00 şi va beneficia de concursul dansatorilor profesionişti, dar şi de cel al copiilor și tinerilor din grupul "Doruleţul", precum şi al membrilor unei şcoli private de dans.

[citeste si]

600 dansatori

Vor participa peste 600 de dansatori, iar numărul spectatorilor va fi de peste 1.000. Instituită în anul 1982 de către Comitetul de Dans al Institutului Internaţional de Teatru, principal partener al UNESCO privind artele spectacolului, Ziua Internaţională a Dansului se doreşte a fi o celebrare a acestei arte cu limbaj universal. Sărbătorită în data de 29 aprilie a fiecărui an, data naşterii creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810), Ziua Internaţională a Dansului este prilejul desfăşurării a mii de evenimente şi festivaluri de profil în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel