Cupa Mondială 2022. Numărul de echipe, modificat

FIFA vrea să mărească numărul participantelor la Cupa Mondială 2022.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a declarat miercuri că organizaţia pe care o conduce analizează posibilitatea creşterii numărului echipelor participante la Cupa Mondială din 2022, prin atragerea altor state din zona Golfului Persic în organizarea competiţiei, alături de Qatar, informează Reuters.

FIFA a decis, anul acesta, să sporească numărul participantelor la Cupa Mondială, de la 32 la 48, începând cu ediţia din 2026, încredinţată Statelor Unite, Mexicului şi Canadei, însă forul forul fotbalistic mondial vede posibilă această extindere chiar de la ediţia viitoare, din Qatar. 'Am decis să creştem numărul echipelor participante la turneul final al Cupei Mondiale, de la 32 la 48, iar acest lucru se va întâmpla în 2026', a declarat Infantino în cadrul congresului anual al Confederaţiei Asiatice de Fotbal, care are loc la Kuala Lumpur.

De ce nu?

'Ce se va întâmpla în 2022? Analizăm această variantă. Dacă va fi posibil, de ce nu?', a spus conducătorul FIFA, precizând că o mărire a turneului ar creşte, totodată şi numărul participantelor asiatice, de la 4,5 la 8,5 locuri. 'Trebuie să vedem dacă este posibil, dacă este fezabil. Vom discuta cu prietenii noştri din Qatar, vom discuta cu mulţi alţi prieteni din regiune şi sperăm că acest lucru se va întâmpla. Iar dacă nu, măcar am încercat. Vom încerca, pentru că trebuie întotdeauna să încercăm să facem lucrurile într-o manieră mai bună', a adăugat conducătorul FIFA.

Micul emirat Qatar, cu o populaţie de doar 2,5 milioane locuitori, a obţinut în 2010 dreptul de a găzdui Cupa Mondială, cu un turneu final la care să participe 32 de echipe. Infantino a explicat că o creştere a numărului participantelor la ediţia din 2022 ar impune cooperarea cu alte ţări din regiunea Golfului Persic.

Dispută cu vecinii

Qatarul se află, însă, în dispută cu mai mulţi dintre vecinii săi, începând din luna iunie a anului trecut, întrerupând legăturile diplomatice şi comerciale cu Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Egipt, după ce aceste ţări au acuzat autorităţile de la Doha că finanţează terorismul. Qatarul a respins, însă, aceste acuzaţii.

Infantino a reiterat, totodată, dorinţa de a extinde Cupa Mondială a cluburilor, a cărei ediţie viitoare va avea loc în Emiratele Arabe Unite, în luna decembrie, afirmând că FIFA doreşte să o transforme într-o 'competiţie adevărată'. 'Una pe care să o vizeze orice club din lume, pentru că avem un interes global şi toată lumea va beneficia, nu doar din punct de vedere financiar', a spus preşedintele FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel