Ferma animalelor. Șerban Nicolae, replică usturătoare pentru USR

Vlad Alexandrescu, Florina Presadă și Mihai Goțiu, senatori USR, au împărțit pe pupitrele celor de la PSD și ALDE  "Ferma animalelor" și "1984", cărți scrise de Goerge Orwell.

În acest context, Șerban Nicolae a vrut să facă un comentariu. El a zis că cei de la USR ar fi trebuit să citească volumele pe care le-au adus pentru a le face cadou social-democraților.

"Unii colegi ne-au făcut cadou niște cărți. Era bine să le citească înainte. Spre exemplu, ar fi aflat că, în acele cărți, este vorba despre o minoritate agresivă și violentă care vrea să se impună în fața majorității. Dacă ar fi citit aceste cărți ar fi aflat ce înseamnă să manifești zgomotos, să te impui cu forța, să nu respecți voința majorității, să nu respecți regulile democratice. Din fericire pentru noi, toți senatorii PSD au citit la timp aceste cărți. Recomandăm acest lucru și celor care le-au cumpărat și au crezut că sunt cărți de fluierat sau de colorat. Mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la aceste dezbateri", a zis Șerban Nicolae în Senat.

Senatorii USR au oferit joi un cadou de Crăciun colegilor lor - câte un exemplar din volumul "Ferma animalelor" de George Orwell.

"Aş vrea să fac un anunţ. Noi, cei de la USR, ne-am gândit că, apropiindu-se Crăciunul, ar fi bine să facem un cadou colegilor noştri. (...) Prin urmare, am cumpărat pentru dumneavoastră un exemplar din 'Ferma Animalelor' a lui Orwell, de care fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi auzit. Am vrut doar să anunţ şi să-i rog pe colegii mei să împartă aceste cărţi", a afirmat senatorul USR Nicu Fălcoi, înainte să îşi susţină unul dintre amendamente la proiectul pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

[citeste si]

Florina Presadă şi Mihai Goţiu au lăsat pe pupitrele senatorilor câte o carte. Unii au păstrat-o şi au răsfoit-o, alţii au refuzat-o.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a înapoiat cadoul, aşezând volumul primit pe una dintre băncile senatorilor USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel