Endometrioza, boala femeilor care poate apărea și la bărbați

bărbat
bărbat

Endometrioza este denumită ”Cenușăreasa” bolilor ginecologice, dar poate fi întâlnită și la bărbați.

Endometrioza apare atunci când un țesut endometrial asemănător structural apare localizat și în alte locuri decât în mod normal. Acesta se poate regăsi nu doar la nivelul ovarelor, peritoneului, intestinului, vezicii urinare, ci chiar la nivelul plămânului sau creierului. Mai mult decât atât, pe un site de specialitate, experții explică faptul că au fost depistate cazuri de endometrioză la nas sau inimă. Este important de menționat că vorbim doar despre două cazuri.

Endometrioza la bărbați

Endometrioza poate apărea și la bărbați, dar vorbim despre cazuri foarte rare. Au fost depistate aproximativ 15 de cazuri. Cele mai multe cazuri de endometrioză la bărbați au fost identificate la indivizii care urmau o terapie pentru tratarea cancerului de prostată.

Cele mai multe cazuri de endometrioză, la femei

Cele mai multe cazuri de endometrioză au fost depistate la femei. În România se apreciază că există jumătate de milion de paciente cu endometrioză. Principalele simptome sunt durerea (70% din pacientele cu dureri cronice pelvine în timpul menstruației), durerile în timpul actului sexual și infertilitatea (50 % din pacientele infertile au endometrioză).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel