El Chapo Guzman, traficant celebru, a pledat nevinovat

Traficantul de droguri Joaquin 'El Chapo' Guzman a compărut vineri în fața unui tribunal din Brooklyn (New York), după extrădarea sa surpriză din Mexic, și a pledat nevinovat la acuzațiile potrivit cărora ar fi condus cea mai mare organizație de trafic de droguri din lume de-a lungul câtorva decenii. 

Pe numele lui "El Chapo" au fost formulate 17 capete de acuzare, printre care trafic de droguri, criminalitate organizată și spălare de bani.

Guzman riscă cel puțin o condamnare la închisoare pe viață, a declarat Robert Capers, procurorul pentru districtul estic din New York, într-o conferință de presă care a avut loc înainte ca Guzman să compară în fața tribunalului. Procurorii americani au peste 40 de martori gata să depună mărturie împotriva lui Guzman, a declarat Capers reporterilor, adăugând că procesul în sine va dura cel mai probabil "multe" săptămâni.

Guzman, în vârstă de 59 de ani, a fost adus joi noaptea pe aeroportul MacArthur din Long Island, la bordul unui avion de mici dimensiuni, dintr-o închisoare din orașul Juarez (statul Chihuahua), în apropierea graniței cu Statele Unite, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel