Echipa Elveției respinge protestul nemților, cu mâna la gură, de la Campionatul Mondial din Qatar: Nu dorim să dăm lecții. Trebuie să respectăm regulile. Suntem aici să jucăm fotbal

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash / Image URL: https://pilkarskiswiat.com/wp-content/uploads/2022/11/mistrzostwa-swiata-mundial-ms-2022-transmisja-gdzie-ogladac-2.jpg
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash / Image URL: https://pilkarskiswiat.com/wp-content/uploads/2022/11/mistrzostwa-swiata-mundial-ms-2022-transmisja-gdzie-ogladac-2.jpg

Căpitanul naționalei Elveției respinge gestul echipei germane de la Cupa Mondială.

Căpitanul Elveției, Granit Xhaka, a spus că echipa sa nu va participa la protestele Germaniei de  la Cupa Mondială și că nu se află în Qatar pentru a „da lecții”.

Decizia naționalei Germaniei de a-și acoperi gura cu puțin timp înainte de meciul împotriva Japoniei, în semn de protest față de interzicerea de către FIFA a purtării banderolelor pro-LGBT „OneLove” la Cupa Mondială, a stârnit multe reacții internaționale, o serie de echipe occidentale protestând împotriva deciziei.

Cu toate acestea, nu toată lumea este pe aceeași linie cu nemții. În schimb, mijlocașul lui Arsenal Xhaka a cerut să se respecte regulile competiției și cultura din Qatar.

Xhaka urma să poarte și el banderola OneLove, dar odată ce FIFA a interzis-o, el a spus că jucătorii „trebuie să respecte regulile”.

Întrebat despre protestul Germaniei, Xhaka a răspuns: „Nu cred că trebuie să facem nimic. Trebuie să respectăm regulile și să ne concentrăm asupra jocului nostru, asta este tot ce intenționez să fac. Suntem aici să jucăm fotbal și să nu dăm lecții nimănui.”

În ultimii ani, echipa germană, împreună cu alte echipe, cum ar fi echipa națională a Angliei, au fost criticate pentru că au promovat politică în fotbal, cum ar fi insistența lor de a îngenunchea pentru Black Lives Matter. Echipa a ajuns și la Cupa Mondială cu un avion cu sloganul „Diversitatea câștigă”, care este conceput pentru a promova multiculturalismul.

Susținătorii protestului echipei germane subliniază legile islamice stricte ale Qatarului împotriva LGBT, inclusiv interzicerea completă a homosexualității, despre care ei susțin că este inumană. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat guvernul de stânga al Germaniei, care a susținut protestele echipei germane, să urmărească resursele energetice ale Qatarului în ultimele luni din cauza creșterii prețurilor la energie, conform RMX.

Suporterii niponi, faza zilei în tribune la meciul surpriză Germania - Japonia: Câți am face asta?

Japonia a produs o mare surpriză în prima etapă a fazei grupelor Cupei Mondiale 2022 din Qatar, învingând-o pe Germania cu scorul de 2-1, după ce a fost condusă.

După finalul meciului, japonezii nu s-au grăbit să părăsească tribunele stadionului. Fanii niponi au rămas pentru a face curățenie în sectoarele pe care le-au ocupat.

De menționat este faptul că un astfel de moment s-a întâmplat și la meciul de deschidere, Qatar - Ecuador, la finalul căruia suporterii niponi au rămas în tribune pentru a strânge gunoaiele (citește continuarea AICI).

Sursa Foto: History of Soccer

https://historyofsoccer.info 

Image URL: https://pilkarskiswiat.com/wp-content/uploads/2022/11/mistrzostwa-swiata-mundial-ms-2022-transmisja-gdzie-ogladac-2.jpg

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel