Dumitru Coarnă: Vom ieși în stradă

Rodica Mitu / 06 feb 2018 / 21:48
Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a anunțat, marți seară, că se va ieși în stradă.

Marți, 6 februarie, invitat în cadrul emisiunii România9, moderată de jurnalistul Ionuț Cristache la TVR1, Dumitru Coarnă a anunțat proteste. Întrebat dacă intenționează să iasă în stradă, a răspuns "categoric da". "În martie, de Ziua Poliției, 23-24 martie", a adăugat Dumitru Coarnă.

[citeste si]  

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 25 martie. Această dată a fost desemnată drept Zi a Poliţiei Române prin articolul 49 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, simbolul creştin al acesteia aflându-se pe primul steag al Marii Agii, preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române, se arată pe site-ul oficial al Poliţiei Române, www.politiaromana.ro/.

În fiecare an, în preajma zilei de 25 martie, au avut loc manifestări prilejuite de Ziua Poliţiei Române, atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară.