Dragomir: listă interceptări. Tăriceanu, ATAC la Iohannis-update

Călin Popescu Tăriceanu a oferit un punct de vedere după dezvăluirile lui Daniel Dragomir care a spus că a fost interceptat în 2014.

"Este încă o dovadă a existenței statului paralel în România. Nu am fost informat de interceptări cu toate că exista obligativitatea să fiu informat. Sunt foarte interesat să văd baza legală în care s-au făcut interceptările. (...) Trebuie să ne întrebăm dacă, în afară de alegerile din 2009, și alegerile din 2014 s-au desfășurat corect. Am îndoiala că s-au desfășurat corect. (...) Ce dovadă mai vreți că se încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor, drepturile și libertățile lor. În România au funcționat, în ultimii 13 ani, trei actori instituționali care au pervertit buna funcționare a statului de drept: președintele, procuratura și serviciile. După plecarea președintelui Băsescu, m-am așteptat ca domnul Iohannis, care a făcut declarații încurajatoare în timpul campaniei electorale, nu va mai folosi aceleași instrumente, dar lucrurile au continuat. Serviciile au făcut un pas înapoi, dar au rămas doi actori care să perpetueze sistemul care a funcționat înainte: președintele și procuratura. Atâta vreme cât un președinte se sprijină în continuare pe instituțiile de forță și nu îi pasă de încălcarea grosolană a drepturilor și libertăților cetățenești, înseamnă că este o marionetă folosită de cei care au creat această ordine strâmbă. Iohannis face greșelile lui Traian Băsescu. A preluat metehnele lui, mai puțin calitățile lui", a zis șeful Senatului.

"Mă voi consulta cu specialiști în drept, cu avocați. În România, am avut o lungă perioadă în care ascultările s-au făcut în masă. Am întrecut pe oricine în lumea asta. Și pe americani, cred că i-am depășit pe toți", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Daniel Dragomir a făcut dezvăluiri referitoare la mandatele de ascultare/urmărire. Într-o conferință de presă, fostul ofițer SRI a declarat că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, principalul vizat în acest dosar a fost președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel