Dragnea - Livia Stanciu, Dosar Referendum. Borza, despre cum poate scăpa liderul PSD: Ar avea deschisă calea

Darius Muresan / 28 ian 2018 / 10:42

Deputatul independent Remus Borza a vorbit la DC News, în emisiunea „Borza Analytica", despre condamnarea lui Liviu Dragnea și motivarea pe care Livia Stanciu nu a semnat-o.

Livia Stanciu s-a pensionat fără să semneze motivarea în cazul lui Liviu Dragnea. Fosta preşedintă a Curţii Supreme ar fi trebuit să semneze motivarea ”dosarul Referendum”, însă nu a făcut-o. Potrivit legii, o motivare nu poate fi semnată de o altă persoană care nu a participat la judecarea cauzei.

Deputatul independent Remus Borza, avocat de profesie, a vorbit la DC News despre acest caz.

„Toate dipozițiile acestea au efecte pentru viitor. Mai e cale lungă până ca Legea 304 să fie promulgată. Va veni la Parlament, punctual, pe cele patru chestiuni, după care se va duce la președinte spre promulgare.

Este un principiu în legislația penală. De regulă, legislația, nu retroactivează, cu excepția legii penale mai favorabile. Sigur, într-o atare situație, evident că ar avea deschisă calea unei revizuiri. Este o cale extraordinară de atac, dacă survine ulterior sentinței de condamnare, fie dezincriminarea faptei, fie aceste chestiuni de procedură”, a explicat Remus Borza la Borza Analytica.

[citeste si]

Deputatul a comentat și acuzele pe care protestatarii le aduc la modificarea legii, ei precizând că este o ”lege cu dedicație”.

„Chestiunea aceasta nu este de la Dragnea sau de la Tăriceanu. Este dintotdeauna, de 100 de ani, de când avem Codul de Procedură Penală. Este acel principiu al continuității completului de judecată. Nimeni nu a inventat lucruri noi, azi, acum”, a concluzionat Remus Borza.

Interviul integral îl puteți urmări AICI.