EXCLUSIV  România, spațiul Schengen. Remus Borza: Nu vom intra niciodată. Nu vom avea curaj cu Olanda

Schengen
Schengen

Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept salvatorul Hidroelectrica, în prima ediție a emisiunii "Borza Analytica", de la DC News, a vorbit despre intrarea României în spațiul Schengen.

Deputatul Remus Borza a discutat despre blocajul pe care îl impune Olanda, în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen. Remus Borza a precizat că Olanda ar avea enorm de pierdut în cazul aderării țării noastre, dar și că România nu va avea curaj niciodată să meargă într-o instanță cu Olanda, dând exemplul diferendului cu Serbia.

„Noi nu o să intrăm niciodată în Schengen, Olanda nu o să ne dea votul niciodată. În momentul în care intrăm în Schengen, cel puțin 30% din tranzitul de marfă din Rotterdam se mută pe Constanța. Vorbim de o miză de câteva zeci de miliarde de euro anual.

Avem un astfel de diferend chiar și cu sârbii, la Porțile de Fier 1, unde am încurajat Guvernul României din 2012 să mergem la Curtea de Arbitraj de la Paris. Noi le-am dat sârbilor vreo 250 de milioane de euro și ei în continuare ne cer tot nouă bani. Ei trebuiau să facă niște lucrări pe care nu le-au făcut nici din banii pe care i-au primit de la noi. 

Toți premierii care s-au perindat pe la Victoriei, toți miniștrii Economiei și ulterior ai Energiei, au băgat capul în pământ. ”Cum să ne stricăm noi relațiile cu sârbii?” Ne iau de proști. Dacă noi nu avem curaj să ne ducem să ne facem dreptate cu Serbia, cu atât mai puțin nu o să avem niciodată curaj să ne ducem într-o instanță cu Olanda”, a explicat Remus Borza la DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel