EXCLUSIV  Justiție. Legea 304, DECIZIE CCR. Borza: Aici s-a dat bătaia cea mare

Curtea Constitutionala
Curtea Constitutionala

Deputatul independent Remus Borza a vorbit la DC News, în cadrul „Borza Analytica", despre Legile Justiției și decizia CCR în ceea ce privește Legea 304.

Remus Borza a comentat decizia CCR privind Legea 304, lege ce vizează organizarea judiciară. Astfel, decizia Curții a fost că Legea este constituțională, CCR respingând doar patru puncte. Este prima decizie a CCR în cazul Legilor Justiției.

”Ce este important și trebuie să înțeleagă toată lumea, Legea 304 care a fost supusă controlului de constituționalitate marți, a fost declarată curat constituțională. Trebuie să ne fie clar, vorbim de 145 de articole, unele chiar și cu 16 aliniate, deci peste 600 de reglementarări. Din aceste 600 de reglementări, 4 au fost declarate neconstituționale. Toate prevăzute în articolul 1, punctul 2, 4, 29 și 61. 

[citeste si]

La ce se referă cele 4 puncte? Sunt chestiuni mai mult de formă care țin de acuratețe, de tehnică legislativă, de acele paralelisme normative și care nu țin de substanța legii. Bătaia cea mare, în primul rând, și a procurorului general, a fost pe secția specializată din cadrul Parchetului General care fost înființată prin modificări la Legea 304 și care urmează să cerceteze faptele penale ale magistrațiilor, judecători sau procurori. Iată că această secție este cât se poate de constituțională.

Până la urmă și DIICOT este tot o secție specializată în cadrul Parchetului General. Și DNA este tot o secție specializată a Parchetului General, PNA, cum a plecat la drum în 2001.

Legiuitorul poate în cadrul Parchetului General să dispună înființarea unor secții în funcție de dinamica infracțională din România. Se cercetează ei între ei. Nu e o secție în care intră Tăriceanu, Dragnea, Borza și cercetează magistrații”, a explicat Remus Borza la DC News.

Puteți urmări întreaga emisiune AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel