Două decese cauzate de pneumonie. Printre victime, o fetiţă de 14 ani

Două persoane din Bistrița-Năsăud, o fetiță de 14 ani și o femeie de 43 de ani au murit după ce au fost diagnosticate cu pneumonie. De altfel, peste 3.300 de bistrițeni au ajuns la medic cu diverse forme de viroze respiratorii.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat pentru Agerpres că fetiţa de 14 ani, decedată din cauza pneumoniei contractate suferea şi de alte afecţiuni, printre care parapareză spastică şi epilepsie, în timp ce femeia de 43 ani, nu era cunoscută cu afecţiuni cronice şi a fost suspectată iniţial de gripă, însă testul a fost negativ.

Au fost confirmate 13 cazuri de gripă

Medicii de familie au raportat, în perioada 28 ianuarie - 2 februarie, şi 13 cazuri de gripă, dintre care jumătate la persoane din categoria de vârstă 15-49 ani, însă niciunul dintre pacienţi nu a avut nevoie de spitalizare.

Cazurile de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost de 3.022, cu 330 mai multe decât în săptămâna precedentă, iar o treime dintre acestea s-au manifestat la copii între 5 şi 14 ani. Pentru 35 de pacienţi, marea majoritate copii, s-a dispus internarea în spital.

Numărul cazurilor de pneumonie a crescut cu 15 faţă de intervalul de raportare anterior, ajungând la 313 îmbolnăviri, dintre care 57 au necesitat spitalizare. Cele mai multe cazuri, 96, au apărut la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani.

Vezi și: 

Matteo Politi a încercat să fugă din țară. Prins de Poliția de Frontieră, era o ALERTĂ pe numele lui

Kovesi, la Parchetul European. Cine sunt cei doi contracandidați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel