Donald Trump, vot popular. A găsit explicația pentru înfrângerea la votul popular

Președintele SUA, Donald Trump, a insistat marți în fața liderilor Congresului că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali au votat pentru rivala sa, Hillary Clinton, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, fapt ce l-a făcut să piardă votul popular în fața candidatei democrate. 

Atât cotidianul The New York Times, cât și CNN au citat surse anonime aflate la curent cu conținutul acestei reuniuni convocate pentru a discuta agenda legislativă și care au declarat că Trump s-a arătat "îngrijorat" de faptul că "oamenii consideră victoria sa ilegitimă".

Trump a câștigat votul electorilor, obținând 304 voturi față de numai 232 câștigate de Clinton, însă democrata a reușit să obțină cu circa trei milioane de voturi populare mai mult decât contracandidatul său, lucru pe care detractorii magnatului imobiliar îl aduc constant în discuție.

Din acest motiv președintele Trump a insistat marți că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali i-au furat victoria. La reuniunea cu liderii Congresului erau prezenți, între alții, președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, dar și lideri democrați, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel