Documentarul 'Colectiv', pe lista nominalizărilor la Oscar

"Colectiv", pe lista scurtă a Premiilor Oscar
"Colectiv", pe lista scurtă a Premiilor Oscar

Pelicula „Colectiv”, regizată de Alexander Nanau, se află pe lista scurtă a filmelor eligibile pentru o nominalizare la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional” ale premiilor Oscar 2021, potrivit  Academiei Americane de Film.

Documentarul „Colectiv” a fost desemnat documentarul european al anului, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film, acordate în luna decembrie.

Documentarul, producţie HBO Europe scrisă de Alexander Nanau şi Antoaneta Opriş, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia 2019, în afara competiţiei. Recent, între altele, a fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film într-o limbă străină, iar National Board of Review l-a inclus în top 5 al celor mai bune filme internaţionale.

Documentarul prezintă evenimentele care au urmat incendiului din clubul bucureștean în care au murit 64 de persoane, în 2015. „Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel