Dieta de toamnă: Ce trebuie să mănânci. Cori Grămescu: Metabolismul nostru se activează

Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, a spus ce ar trebui să consumăm în perioada toamnei pentru a ne păstra silueta și a rămâne sănătoși.

"Toamna este un sezon foarte plăcut și foarte ofertant din mai multe motive. În primul rând, temperaturile scad și asta înseamnă că metabolismul nostru se activează, deoarece consumăm mai multă energie ca să ne menținem temperatura. Și în al doilea rând, ne putem bucura de toate legumele și fructele pe care ni le oferă. Nu cred că există neapărat vedete al alimentației de toamnă, ci cred că atâta timp cât consumăm alimente neprocesate, legume în forma lor naturală, fructe în forma lor naturală, nu ar trebui să ne facem probleme, și bineînțeles să fie sezoniere pentru a evita prețurile exagerate și suplimentele de creștere artificială.

Aud des 'Nu pot să mănânc pară, că perele sunt dulci.' DA, câtă vreme în cea mai mare parte a timpului mâncăm alimente naturale, nu zahărul dintr-o amărâtă de pară este problema în alimentație, ci punga de biscuiței, bombonele de ciocolată. Nu are rost să facem comparație între zahărul din fructele dulci și zahărul concentrat, pentru că dulciurile au de 4 ori mai mult zahăr decât fructele dulci.

"Ar trebui să fim atenți la tot ce înseamnă vitamina C"

În alimentația de toamnă este important să mâncăm cât mai colorat, pentru că, de fapt, culorile din legume ne dau o indicație despre aportul lor de vitamine și antioxidanți. Toamna trebuie să ne întărim imunitatea pentru a ne pregăti de sezonul rece și atunci ar trebui să fim atenți la tot ce înseamnă vitamina C (ardei, pătrunjel), vitaminele A și E (cartof dulce, mere, pere, dovleac) și bineînțeles cât mai multe fibre, adică legume la fiecare masă, deoarece fibrele ne reglează tranzitul digestiv, ceea ce înseamnă că flora intestinală este într-o zonă de echilibru și atunci sistemul nostru imunitar este întărit din interior.

Sistemul imunitar nu stă neapărat într-un complex de suplimente, ci mai degrabă în alimentația noastră, în odihnă, în mișcarea în aer liber, pentru că sub influența razelor solare se secretă în mod natural vitamina D și atunci sistemul nostru imunitar se întărește și totodată făcând sport în aer curat sistemul nostru respirator este întărit și el. Practic creăm o barieră împotriva sezonului de răceală prin expunerea la aerul curat care ne oxigenează țesuturile, iar în felul ăsta ne susținem în mod real corpul", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel