Dezmințirea Apocalipsei - 9 scenarii imposibile

apocalipsa
apocalipsa

Povestea

1. Ciocnirea cu un asteroid gigant.

În această situație, viața pe pământ ar dispărea întru totul. Această ipoteză este imposibilă, întrucât aparaturile de supraveghere a spațiului cosmic pot descoperi orice obiect aflat la sute de kilometri lumină, care ar putea reprezenta un pericol pentru Terra. De asemenea, pentru a putea intra în coliziune cu Pământul, un asteroid trebuie să se afle în sistemul solar, un spațiu scanat în permanență. Astronomii pot surprinde amenințarea cu câțiva ani înainte ca asteroidul să se apropie la o distanță periculoasă de Planeta albastră, iar deocamdată, niciun astronom din lume nu a tras semnalul de alarmă.

2. Erupția sau explozia unui vulcan.

Situația în care un vulcan ar erupe, provocând un enorm nor de praf și cenușă ce ar bloca lumina solară, este, ca și ipoteza anterioară, imposibilă. Așa numita "iarnă nucleară" ar necesita o forță de deflagrație, care să poată ridica în atmosferă 30.000 de tone de fum și cenușă vulcanică, o cantitate inexistentă pe Glob. Oricum, tehnologiile moderne pot spulbera cenușa înainte ca planeta să înghețe.

3. Catastrofa tehnogena.

O astfel de catastrofă ar genera un cutremur puternic, care ar încetini viteza de rotație a Pământului în jurul axei sale. Acest lucru ar conduce la modificarea câmpului magnetic, care protejează suprafața Terrei de presiunea cosmică.

4. Terorismul.

Este una dintre cele mai mari probleme ale omenirii, întrucât numărul atentatelor crește, anual. Deoarece până acum nu a fost inventată modalitatea de combatere a acestui flagel, dar deocamdată nimeni nu a pus la cale un atac terorist de o amploare capabilă să distrugă întreaga omenire.

5. Formarea unei găuri negre în marele accelerator de particule.

Precum în romanele SF, gaura neagră ar înghiți Pământul, daca nu chiar întregul Sistem solar. Eventualitatea formării unei gaure negre într-un accelerator de particule este egală cu zero.

6. Un virus mortal.

Creat prin metode care țin de ingineria genetică și răspândit din eroare sau lăsat „în libertate” cu bună știință. În principiu, este posibil, dar în era informaticii, un astfel de virus nu ar putea distruge întreaga omenire. Imediat ce prezența lui s-ar face simtiță, ar începe bătălia împotriva lui. Istoria a dovedit că omul poate lupta împotriva acestor boli.

7. O erupție solară.

Fenomen ce ar putea genera un flux luminos, care ar arde totul pe Pământ. Cu excepția virușilor și microbilor, care nu mor măcar în spațiu. Datele astronomice arată că în 2012, astrul solar a fost deosebit de activ, dar acest lucru nu are o mare semnificație, deoarece Soarele se află sub permanentă observație.

8. Invazia extratereștrilor.

Greu de crezut și nu pentru că existența lor nu a fost dovedită în proporție de 100%. În plus, dacă nu ne-au vizitat până cum, înseamnă că sunt pașnici, iar dacă o vor face, oamenii dispun de arme moderne.

9. Al treilea război mondial.

Statele lumii s-au angajat în diverse strategii economice, iar abandonarea lor, pe fondul crizei încă nerezolvate, poate duce la probleme ce nu vor putea fi soluționate. Totodată, există puține șanse ca marile puteri nucleare să înceapă bombardarea cu rachetele sau folosirea armelor nucleare, iar liderii lumii să privească acest spectacol nefăcând nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel