Demisii în masă. IRL s-a rupt de PNȚCD

Liderii Inițiativei România Liberale și-au dat demisiile din funcțiile de conducere deținute în PNȚCD. Gestul pune capăt alianței cu partidul condus de Aurelian Pavelescu. 

Un comunicat de presă al IRL, semnat de Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa și Iulian Crăciun, arată că cei menționați își asumă răspunderea pentru scorul prost obținut de PNȚCD la alegerile europarlamentare 2014. 

VEZI mai mult: DEMISII în bloc la PNȚCD. Revoltă împotriva lui Pavelescu

Iată argumentul adus pentru ruperea IRL de PNȚCD: 

"Membrii IRL din conducerea PNȚCD și-au asumat această responsabilitate prin demisiile din funcțiile în care au fost aleși la congresul din 2 noiembrie 2013. Acest tip de asumare ar fi trebuit urmată de un gest similar din partea președintelui partidului, pentru a putea declanșa procedurile de organizare a Congresului PNȚCD. Un congres deschis competiției, în cadrul căruia liderii naționali să poată fi aleși prin vot uninominal. Apreciem că revenirea PNȚCD în prim-planul politicii românești, participarea sa la procesul de unificare a dreptei sunt condiționate de adaptarea partidului la realitățile României de azi, de deschiderea partidului către oamenii care vor să se implice politic, precum și de readucerea alături de partid a membrilor excluși ca rezultat al conflictelor care au măcinat PNŢCD în ultimii ani.

Opțiunea pentru menținerea PNȚCD la periferia politicii românești, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determină Inițiativa România Liberală să constate încetarea parteneriatului cu PNȚCD. Obiectivul sprijinului nostru pentru PNȚCD a fost contribuția, alături de toți țărăniștii, la renașterea partidului lui Corneliu Coposu. Acest obiectiv este însă imposibil de realizat în condițiile menținerii PNȚCD ca partid închis, periferic și măcinat de conflicte absurde. IRL refuză să intre în jocul războiului pentru ștampile, război care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu.

Le dorim succes colegilor din PNȚCD și ne exprimăm speranţa că vor reuși să ia cele mai bune decizii, nu doar pentru a îndeplini testamentul lui Iuliu Maniu ("Să nu lăsați partidul să moară!"), ci și pentru a-l readuce acolo unde îl recomandă istoria sa: în prim-planul societăţii româneşti". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel