Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

De ce să pui bicarbonat în oala cu mazăre, înainte de-a o pune la fiert. Trucul cel mai eficient

Ema Apostu / 28 feb 2020 / 16:52

Bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni în bucătărie. Și, când vine vorba de gătirea boabelor de mazăre, te ajută mai mult decât te-ai fi gândit. Iată cum funcționează.

Cercetătorii americani au pus la fiert aceeași cantitate de boabe de mazăre, aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate, scrie libertateapentrufemei.ro.

Ei au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Timpul de fierbere a fost de numai 8 minute în recipientul cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără. De asemenea, vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat, legumele păstrându-și aceleași calități.

Bicarbonatul este eficient și cazul cărnii mai tari. Poate fi frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.

Vezi și: De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial pe care-l vei folosi și tu!

De ce să freci copănelele cu bicarbonat, înainte să le bagi la cuptor. Trucul special al gospodinelor

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25