Dan Creţu, fotograful care uimește cu operele sale din fructe și legume

Un român reușește să transforme fructele şi legumele în adevărate opere de artă, lumea colorată a foto-artistului reușind să atragă atenția mai multor publicații importante din străinătate, cum ar fi The Sun, The Mirror, Trend Hunter sau Huffington Post.

Morcovii, ardeii, castraveții, semințele de floarea-soarelui sau dovleac, dar și citricele sau cartofii se transformă, grație talentului unui fotograf român în vârstă de peste 30 de ani, în adevărate opere de artă.

Dan Crețu este un mic Brâncuși, care cu o răbdare şi cu o iscusinţă desăvârşită, folosește într-un mod special creațiile naturii și mici obiecte din viațade zi cu zi, scrie Antena 3. Românul reușește să creeze mini-sculpturi în timp record, în mai puțin de patru ore, după care le fotografiază. Timpul este prețios în arta sa, întrucât materia primă pe care o folosește se deshidratează rapid, existând riscul să se piardă frumusețea formei și a culorilor creației finale.

Într-un interviu acordat anul trecut pentru iqads.ro, Dan Crețu a fost întrebat ce îi mai place mai mult, sculptura sau fotografia. "Nu mă simt sculptor. Nu știu de ce. Mai degrabă designer. Mă atrage zona de design de obiect. Fotografia este doar un mod de a imortaliza obiectele create. La intrebarea design vs fotografie aleg designul", a replicat artistul.

Puteți admira o parte dintre operele create de Dan Crețu în galeria atașată materialului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel