EXCLUSIV  Cum votează Borza la moțiunea de cenzură după demiterea din Guvern

Remus Borza
Remus Borza

Remus Borza a vorbit în cadrul ediției din 13 iunie a emisiunii „Borza Analytica”, de la DCNews, despre cum va vota la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, după ce la începutul săptămânii a fost demis din funcţia de consilier al prim-ministrului.

„Moțiunea nu va trece. Suntem 465 de parlamentari, ca să treacă trebuie să fie 233 de voturi pentru. Nu ai de unde să scoți majoritatea câtă vreme PNL, USR, PMP și UDMR au împreună 183 de voturi. Admitem că cei 17 parlamentari ai minorităților naționale, altele decât cea maghiară, susțin moțiunea, deși băieții aceștia joacă la două capete dintotdeauna. Ei sunt jumătate cu puterea, jumătate cu opoziția. Dacă adunăm cele 23 de voturi de la Pro România, tot mai lipsesc 10. Asta e situația ideală în care toți parlamentarii opoziției participă la ședința comună. Dar, ca de obicei, în astfel de situații, unii se mai împiedică și își pun piciorul în gips. Deci, în realitate, opoziția mai are nevoie de 10-20 de mandate pentru a dărâma Guvernul Dăncilă. Mai e varianta - pe care nu o exclud - ca anumiți parlamentari PSD să treacă peste decizia CEx și să voteze moțiunea", a afirmat Remus Borza la DCNews.


Cum va vota Borza la moțiunea împotriva Guvernului

Având în vedere că a dezbătut subiectul moțiune de cenzură, Remus Borza a spus și că acesta nu va vota împotriva Guvernului Dăncilă.

„Cum voi vota eu? Cum am votat și până acum: pentru stabilitate politică și responsabilitate în actul guvernării. Sunt un tip consecvent, așa am votat și la moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu, deși aveam reprezentarea faptului că urma să fiu exclus din ALDE. O funcție sau o demnitate publică care oricum e efemeră nu poate să-mi schimbe opiniile, principiile și convingerile de o viață. Pe de altă parte, nu sunt un tip ranchiuros sau răzbunător. Sigur, m-a deranjat că doamna premier nu mi-a dat măcar un telefon: 'Băi, ești prost, du-te acasă' sau 'Vino aici, dă și tu o declarație, o explicație', deși i-am dat un mesaj sâmbătă sau duminică: 'Aveți răbdare până luni că o să vă trimit transcriptul și înregistrarea'. Luni dimineață, când am intrat în posesia înregistrării audio și a transcriptului, le-am dat mai departe, dar hotărârea era deja luată. Nu sunt supărat pe doamna Dăncilă. Am avut o premoniție chiar în emisiunea trecută de aici. Am zis că o să îi mulțumesc pentru onorarea făcută de a fi consilier, chiar și pentru câteva zile. M-am gândit că mă paște o demitere pentru modul transparent și onest în care am comunicat toată viața. M-a deranjat că nu a dat un telefon și nu mi-a cerut un punct de vedere, dar asta nu mă pune în situația să merg acum să votez, din răzbunare, împotriva Guvernului Dăncilă. PSD-ALDE au un vot popular în spate. Au această obligație de a-și duce mandatul mai departe, au obligația de a lua acele măsuri și de a promova acele politici care să genereze prosperitate pentru 20 milioane de români, a explicat Remus Borza.

Răspunsul integral poate fi urmărit în VIDEO de mai jos

Vezi și: Remus Borza revine la DCNews. Analiză necruțătoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel