Cum îți poți regenera părul, fără să folosești produse din comerț. Cinci metode naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Există diverse cauze ale căderii părului - genetice, dezechilibre hormonale, afecţiuni fungice ale scalpului, stres, boli autoimune şi deficienţe nutriţionale - dar există câteva metode prin care îl puteţi ajuta să se regenereze.

Masaj

Masarea scalpulu poate îmbunătăţi densitatea părului. Poate fi combinat cu utilizarea uleiurilor şi a măştilor de păr. Această metodă determină creşterea şi îngroșarea firului de păr. Un studiu din 2019 arată că masajul scalpului îmbunătăţeşte creşterea părului, fluxul sanguin şi sănătatea scalpului. Încercaţi să vă masaţi scalpul în fiecare zi. Acest lucru nu doar că va contribui la un păr mai sănătos, dar şi la ameliorarea stresului şi a tensiunii acumulate în timpul zilei.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conţine acizi graşi numiţi acid lauric care pătrund în interiorul firului de păr şi reduc pierderea de proteine.. Masaţi uleiul de cocos pe scalp şi pe tot părul. Dacă părul este uscat, îl puteţi folosi şi ca tratament antirupere.

Ulei de peşte

Creşterea părului poate fi stimulată şi din interior. Omega-3 poate ajuta la îmbunătăţirea densităţii părului şi la reducerea căderii acestuia. Acizii graşi Omega ajută celulele să funcţioneze corect şi pot stimula imunitatea, ceea ce duce la o sănătate generală mai bună, scrie Rador, citând actualno.com.

Suc de ceapă

Sucul de ceapă ajută creşterea părului şi tratează cu succes alopecia areata, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Se amestecă mai multe cepe şi se stoarce sucul. Aplicaţi sucul pe scalp şi păr şi lăsaţi-l să acţioneze cel puţin 15 minute. Apoi clătiţi cu şampon.

Lămâia

Puteţi folosi suc proaspăt de lămâie sau ulei de lămâie - ambele îmbunătăţesc calitatea şi creşterea părului. Uleiul de lămâie vă poate ajuta să menţineţi un scalp sănătos şi să ajutaţi creşterea părului. Aplicaţi suc proaspăt de lămâie pe scalp şi păr cu 15 minute înainte de şamponare.

Ceaiurile care accelerează creșterea părului

1. Ceaiul de mușețel

Jean Valnet, specialist în aromaterapie, recomandă clătirea cu o cană de ceai de mușețel pentru a stopa căderea părului și pentru a vindeca inclusiv cazurile de alopecie androgenică, scrie eva.ro. Adaugă 3 lingurițe de flori de mușețel la o cană de apă clocotită, lasă acoperit 20 de minute, strecoară și după ce s-a răcit ceaiul îl poți utiliza pentru a te clăti după ce ai șamponat părul și ai aplicat balsamul obișnuit. Nu clăti ceaiul de mușețel. Repetă acest tratament zilnic.
 
2. Ceaiul de salvie

Poți fie să aplici ceaiul la suprafața părului și pe scalp, fie să-l bei. Pentru a clăti părul, pune 2 lingurițe de frunze de salvie într-o cană de apă clocotită și lasă acoperit 30-45 de minute. În cazul în care preferi să bei ceai îl poți prepara astfel: fierbe o ceașcă de apă, apoi adaugă o linguriță de frunze de salvie. Lasă acoperit 10 minute, iar după aceea pune puțină miere pentru a obține un gust bun. Nu este recomandat să folosești salvia intern în timpul sarcinii. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel