Cum arată C-X75, Jaguarul hybrid de un milion de dolari - GALERIE FOTO

Jaguar a depăşit Porsche în cursa pentru a construi cel mai scump, chiar extrem, autoturism hybrid din lume. Veteranii auto britanici au aunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că au semnat un contract de colaborare cu echipa de Formula 1 Wiliams pentru a dezvolta C-X75, supermaşina prototip care a uimit publicul la salonul auto de la Paris de anul trecut.

Jaguar promite că maşina care va intra în producţie de serie va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde şi va atinge o viteză maximă de 320 km/h (200 m/h), dar va avea tot atât de puţine emisii de CO2 ca şi o Toyota Prius.

„Oamenii se aşteaptă de la Jaguar la inovaţie, iar aici suntem cei mai buni. C-X75 a avut o primire extrem de bună ca şi maşină concept. Am construit acest moment şi acum aceast model este deja un business bine conturat“, a declarat Adrian Hallmark, director de brand Jaguar.

Topul mașinilor electrice în 2011. GALERIE FOTO

C-X75 este ultima dintre supermaşinile verzi care şi-au anunţat intrarea în Europa, după Porsche 918, hybrid plug-in,  şi Mercedes AMG SLS E-Cell şi Audi e-Tron, maşini electrice. Jaguar C-X75 promite şi să fie cea mai scumpă dintre aceste elite, ajungând la un preţ de aproximativ un milion de dolari (700.000 de lire sterline)

Wiliams F1 va oferi asistenţă privind aerodinamicitatea maşinii, fabricarea componentelor din carbon compozit şi la construirea transmisiei hybrid.

Top Gear se amuză pe seama unei maşini electrice. A rămas fără energie şi a fost împinsă până la o priză – VIDEO

Britanicii nu au oferit prea multe detalii tehnice, dar au dezvăluit că C-FX75 va combina un motor „supra-alimentat“ pe benzină şi două motoare electrice şi va avea o transmisie 4x4. În modul exclusiv electric, va avea o autonomie de aproximativ 50 de kilometri (31 de mile).

Citeşte şi:

Subvenţii de până la 20 la sută pentru persoanele care vor cumpăra automobile electrice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel